Spel op de wagen rond De Ligt: Bayern bevestigt transferwens

16 juli 2022, 17:25   Bijgewerkt: 16 juli 2022, 18:59

Bayern München heeft de zinnen definitief gezet op de komst van Matthijs de Ligt. De afgelopen weken namen de geruchten over de stap van de Nederlander naar Zuid-Duitsland al toe, maar inmiddels is door Der Rekordmeister de belangstelling ook uitgesproken. De eerste gesprekken tussen beide clubs zijn reeds achter de rug.

Dat zei Olivier Kahn, de voormalig keeper die momenteel een technische functie heeft bij Bayern München, zaterdag tegenover BR24Sport. "We hebben gesprekken gehad met Juventus over zijn komst. De Ligt wil naar Bayern München komen", liet Kahn desgevraagd weten. "We zullen verder praten over de transfer en dan kijken hoe het gaat lopen."

Bayern-volger Florian Plettenberg denkt dat de transfer er zal komen deze zomer, al is de te betalen transfersom nog wel een serieuze issue. Juventus zou namelijk zo'n negentig miljoen euro willen vangen voor de oud-Ajacied, terwijl Bayern München vooralsnog niet verder is gegaan dan zestig miljoen euro plus bonussen: een aanzienlijk verschil.

Lees ook: 'De Ligt zet zinnen op transfer en levert miljoenen in'

Bayern neemt afscheid van Lewandowski

Verder heeft Bayern München zaterdag officieus al afscheid genomen van Robert Lewandowski. Er is een akkoord bereikt met FC Barcelona van zo'n 45 miljoen euro voor de Poolse goalgetter. "We hebben een mondeling akkoord met FC Barcelona, het is goed om alle partijen duidelijkheid te geven", laat Bayern's president Herbert Hainer weten op het clubkanaal.

De spits heeft toestemming gekregen om naar Amerika te vliegen, waar FC Barcelona op trainingskamp is. Beide clubs moeten alle formaliteiten nog wel op papier zetten en pas zodra de inkt nat is, is de deal officieel. BILD-journalist Christian Falk liet per twitter alvast weten dat Christiano Ronaldo niet in beeld is om Lewandowski op te volgen in Beieren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen