Driedubbele transferslag voor Ajax? Bassey ontbreekt bij Rangers

16 juli 2022, 16:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax lijkt een superzaterdag te hebben op transfergebied: nadat de aanstaande komst van Brian Brobbey en Francisco Conceição al officieus werden bevestigd, zijn in Schotland de geluiden van een vertrek van verdediger Calvin Bassey (22) naar boven gekomen. De linkspoot staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Amsterdammers.

Rangers-trainer Giovanni van Bronckhorst neemt de verdediger zaterdag namelijk niet op in de wedstrijdselectie voor de oefenwedstrijd tegen Blackpool en volgens de Schotse media is dat vanwege een aanstaand vertrek uit Schotland. Volgens diverse media heeft Ajax een bod van zo'n twintig miljoen (!) euro uitgebracht op Bassey, die daarmee de opvolger moet worden van Lisandro Martinez. 

Lees ookAlle seinen op groen: Ajax koopt Brobbey voor miljoenen terug

Overigens is Ajax niet de enige club die geïnteresseerd is in de diensten van Bassey. Vanuit de Premier League wordt concreet Brighton & Hove Albion genoemd, terwijl ook de interesse van Arsenal op de achtergrond sluimert. Welke van de clubs momenteel het meest concreet is waardoor Bassey ontbreekt, is nog niet bekend. Tot dusver was de belangstelling vanuit de Johan Cruijff Arena wel het meest concreet, maar bevestigd is dat vooralsnog nergens.

Volgens het Algemeen Dagblad leidt Ajax wel degelijk de dans om de achterhoedespeler, voor wie Rangers FC liefst 25 miljoen euro wil ontvangen. Het eerste bod is verhoogd en het verschil tussen vraag en aanbod is niet groot meer, weet de ochtendkrant. 'Daardoor kijken beide clubs nog tegen een klein gat aan, waarvan de verwachting is dat die binnen enkele dagen gedicht kan en zal worden', staat er te lezen. Wel heeft ook Brighton nog altijd serieuze concurrentie en is er nog een aantal onzekerheden in de transfer.  

Lees ookDeze statistiek maakt Ajax-target Bassey exceptioneel goed

Martinez medisch gekeurd

En de man die Bassey in Amsterdam mogelijk gaat vervangen, Lisandro Martinez, is zaterdag medisch gekeurd door Manchester United. Daarmee staat niets de presentatie van de Argentijn nog in de weg, zo schrijft transferspecialist Fabrizio Romano. Zodra alle formaliteiten zijn afgerond, sluit de linkspoot nog aan bij het trainingskamp van The Red Devils in Thailand en Australië. Ajax houdt zo'n vijftig à 55 miljoen euro over aan de aanstaande overgang.

FCUpdate.nl volg je ook op Instagram!

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naja dan is de selectie wel op orde.

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hup Ajax ,weg Schreuder

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Troll?

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vreemd als feyenoord niet presteerd in een oefen!wedstrijd heb je een grote muil!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen