Financiële meevaller(s) Feyenoord, Gustafson vindt nieuwe club

16 juli 2022, 14:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord pikt een financieel graantje mee van de transfer van Tonny Vilhena (27). De middenvelder maakte afgelopen week de permanente overstap van Krasnodar FK naar Espanyol, dat hem eerder al huurde van de Russische club. Omdat er ditmaal een transfersom is betaald, krijgen ook de Rotterdammers een gedeelte. Dat kan worden besteed door de vervangers van technisch directeur Frank Arnesen, die zaterdag wel weer aanwezig was bij de oefenwedstrijd tegen Union Saint-Gilles. 

Dat heeft alles te maken met de opleidingsvergoeding van vijf procent, die verplicht is gesteld door de UEFA. Aangezien de transfersom zo'n 2,5 miljoen euro bedraagt, kan Feyenoord zo'n 125.000 euro bijschrijven. De zogenoemde solidariteitsbijdrage is ook de reden dat PSV hoopt op de overgang van Gianluca Scamacca, voor wie Sassuolo zo'n vijftig miljoen euro wil hebben.

Ook Feyenoord kan mogelijk nog een fraai bedrag tegemoet zien als Manchester City besluit om Nathan Aké alsnog te verkopen. De verdediger was hard op weg naar Chelsea, maar The Citizens wilden hem uiteindelijk toch niet naar een directe concurrent laten vertrekken. Als een andere club hem oppikt bij de ploeg van Pep Guardiola, komt daaruit een nog veel grotere financiële meevaller voor de Rotterdammers.

Lees ookMiljoenenmeevallers brengen PSV opnieuw transfermarkt op

Gustafson naar BK Häcken

Uit Zweden kwam zaterdagmiddag ook transfernieuws: Simon Gustafson heeft zijn transfervrije status bij FC Utrecht benut, want de Zweed heeft een contract getekend in zijn thuisland bij BK Häcken. Daarmee heeft de oud-Feyenoorder zijn 'buitenlandse' avontuur te pakken, waar ze met een contract voor liefst 3,5 jaar veel vertrouwen uitspreken in de middenvelder, die eerder in Nederland ook uitkwam voor Roda JC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen