Ajax haalt Porto-aanvaller Conceição vandaag nog naar Nederland

16 juli 2022, 12:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Groot nieuws uit Portugal: Ajax gaat zich op korte termijn versterken met Francisco Conceição (19). De buitenspeler van FC Porto heeft een afkoopclausule van slechts vijf miljoen euro in zijn contract staan en die wordt geactiveerd door de Amsterdammers. In de hoofdstad van Nederland ligt een vijfjarig contract klaar voor de aanvaller.

Dat meldt Record zaterdagmiddag en wordt ook door Fabrizio Romano bevestigd. Eerder al waren er serieuze geruchten rondom Conceição, al gingen die eerder deze week iets liggen. Onterecht, zo blijkt nu dus, want de deal is daadwerkelijk aanstaande. Ajax betaalt slechts vijf miljoen euro voor de zoon van Sérgio Conceição, die vandaag (zaterdag) nog naar Amsterdam komt.

Toch was ook de aanwezigheid van zijn vader bij FC Porto, die daar hoofdtrainer is, naar verluidt een van de redenen om te vertrekken. Hoewel zoon Conceição tot dusver goede stappen maakte in zijn ontwikkeling, was de aanvaller bang dat de buitenwacht zou denken dat hij voorgetrokken zou worden. En als hij niet zou spelen dat het was om die geruchten te vermijden. Spelersmakelaar Luciano D'Onofrio zou hem geadviseerd hebben om te vertrekken bij FC Porto.

Lees ookBergwijn oppert pikante Ajax-transfer: "Dat zou ik toejuichen"

Statistieken Conceição

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Portugees al een behoorlijk aantal wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld namens zijn huidige werkgever. Conceiçao kwam al vijftig keer uit voor de Portugese topclub, waaronder in de Champions League, waarin hij driemaal scoorde en vijf assists gaf. Voor Portugal Onder-21 staat de teller op elf duels en drie treffers.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen