Feyenoord ontvangt boete na finale; ADO accepteert straf KNVB

15 juli 2022, 23:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft ook voor de finale van de Conference League meerdere boetes opgelegd gekregen van de UEFA. De Europese voetbalbond bestrafte onder meer het afsteken van vuurwerk, het gooien van voorwerpen en het tonen van een 'provocerend' spandoek. De totale boetepot van de afgelopen Europese campagne bedroeg een bedrag van meer dan zes ton.

De laatste toevoeging aan dat bedrag komt dus van de verloren finale tegen AS Roma. Het vuurwerk kost de club 12.000 euro, het gooien van objecten 36.875 euro en het spandoek 15.000 euro. Dat alles betekent dat de UEFA 63.875 euro incasseert van de Rotterdamse club. Om welk 'provocerende' spandoek het ging, is overigens duidelijk. 

Feyenoord kende in 2021/22 een onvergetelijk Europees seizoen, waarin het vanaf de tweede voorronde van de Conference League helemaal doorstootte tot de finale. Een smetje op dat succes is het hoge aantal boetes dat de club in dat jaar moest incasseren. Liefst twaalf keer werd de club na afloop van een Europese wedstrijd gestraft door de UEFA. Ook mag de club in de eerstvolgende uitwedstrijd geen supporters meenemen, en moeten tijdens de eerstvolgende thuiswedstrijd meerdere vakken in De Kuip leeg blijven. 

ADO Den Haag

Ook ADO Den Haag kreeg vrijdag een straf opgelegd. Dit vanwege de ongeregeldheden rond het beslissende play-offduel tegen Excelsior van afgelopen seizoen. Tijdens de wedstrijd ontstond er een 'onveilige situatie' toen supporters zich rond het veld verzamelden, en na afloop van de verloren penaltyreeks ging het helemaal mis. Vanwege die ongeregeldheden moet ADO de eerste thuiswedstrijd van het komende seizoen tegen FC Den Bosch zonder publiek afwerken. De club is akkoord gegaan met die straf. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruim € 600.000 aan boetes, maar ruim € 24.000.000 aan prijzengeld en kaartverkoop. Zullen ze Advocaat z'n bonus nog betalen, of blijven ze van mening dat ze geen Europees gespeeld hebben en dat de Conference League niet winstgevend is?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen