Assist kan PSG niet overtuigen: Wijnaldum niet mee op trainingskamp

15 juli 2022, 21:04

Georginio Wijnaldum lijkt echt klaar te zijn bij Paris Saint-Germain. De middenvelder maakt geen onderdeel uit van de 25 spelers die de nieuwe trainer Christoph Galtier meeneemt naar het trainingskamp in Japan. Dat terwijl hij vrijdagmiddag tijdens de oefenwedstrijd tegen Quevilly Rouen nog een assist achter zijn naam kreeg.

Dat gebeurde in de tweede helft van het duel tegen de club uit de Ligue 2. PSG verscheen na rust aan de aftrap met elf nieuwe namen - voornamelijk reservespelers. Onder hen dus ook Wijnaldum die in minuut 54 de bal meegaf aan Djeidi Gassama. Daarbij moet gezegd dat de achttienjarige Fransman het meeste werk verrichte. Hij passeerde twee man en schoof de bal onder de doelman door. Daarmee zette hij de eindstand van 2-0 op het scorebord; in de eerste helft zorgde Sergio Ramos via een strafschop voor de openingstreffer.

Niet op trainingskamp

Voor Wijnaldum was het direct de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. PSG reist voor het vervolg af naar Japan, waar het nog zal oefenen tegen Kawasaki Frontale, Urawa Red Diamonds (de nieuwe club van oud-Feyenoorder Bryan Linssen) en Gamba Osaka. De Nederlandse middenvelder zal echter niet aan boord zitten van de vlucht naar dat trainingskamp.

Overigens is Wijnaldum niet de enige die buitenspel wordt gezet bij PSG. Layvin Kurzawa, Julian Draxler en Ander Herrera vliegen eveneens niet mee naar Japan. Ook over spelers als Mauro Icardi en Idrissa Gueye klonk het gerucht dat zij geen deel uit zouden maken van de selectie, maar zij zitten er uiteindelijk wel bij. 

Lees ook: 'Uitverkoop bij PSG: Wijnaldum en tien anderen mogen vertrekken'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen