Spanje
0 – 0
Duitsland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Schreuder wijst transferprioriteit Ajax aan: "Misschien wel twee"

Schreuder wijst transferprioriteit Ajax aan: "Misschien wel twee"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

15 juli 2022 – Trainer Alfred Schreuder heeft nog twee weken om Ajax voor te bereiden op de start van het nieuwe seizoen. Daarvoor hoopt hij zijn selectie nog verder te versterken. Alleen de komst van Steven Bergwijn en Owen Wijndal - waar hij overigens erg blij mee is - is niet genoeg om de vele vertrekken op te vangen.

"Er is een aantal jongens verkocht, dus we zijn rustig aan het kijken en overleggen waar we versterkingen willen hebben", legde Schreuder na de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen (1-1) uit aan Ziggo Sport. Hij wees daarbij een duidelijke prioriteit aan. "Als je nu naar onze selectie kijkt, zijn er drie centrumspitsen weg. Danilo, Brobbey en Haller. Dan hebben we zeker nog een centrumspits nodig, en misschien wel twee. Het is toch fijn als je een target hebt om naartoe te spelen." Op de andere posities ging hij minder diep in. "Afhankelijk van wat er verkocht wordt, moeten we klaar zijn om wat nieuws te halen."

Lees ook: 'Here we go!' Romano komt met details over transfer Martínez

Bergwijn
De aanwinsten die er al zijn, Bergwijn en Wijndal, zag Schreuder vrijdagmiddag tegen Eupen voor het eerst aan het werk. "Bergwijn is echt een aankoop van Ajax, daar zijn ze volgens mij al langer mee bezig geweest", maakte hij duidelijk dat hij daar zelf geen rol in had. "Het is een uitstekende aankoop. Als je zo'n speler kan krijgen én hij wil graag naar Ajax, dan is dat een win-winsituatie."

Waar de recordaankoop zal gaan spelen, kon hij nog niet zeggen. "We gaan goed kijken wat zijn beste positie voor ons is. Je ziet dat hij heel goed van de buitenkant naar binnen kan spelen. Maar in sommige wedstrijden kan hij ook als spits spelen, en hij is ook goed vanaf rechts. Het is echt een allround aanvaller. In de eerste helft hebben we vandaag gezien dat hij bij vlagen ontzettend dreigend is." 

Lees ook: Bergwijn kent positie bij Ajax nog niet: "Kijken wat het best past"

Wijndal 
Wel erkende Schreuder dat Bergwijn even nodig zal hebben om in het ritme te komen. Dat geldt ook voor Owen Wijndal, die eveneens debuteerde tegen Eupen. "Dat ging oké, maar ook voor hem is het even wennen. Hij heeft alleen gisteren nog maar meegetraind. En het is een hectische tijd geweest voor hem. We weten allemaal dat hij natuurlijk nog veel beter kan", zei de trainer over zijn nieuwe linksback. Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd