Bergwijn kent positie bij Ajax nog niet: "Kijken wat het best past"

15 juli 2022, 17:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn heeft zijn officieuze debuut als speler van Ajax erop zitten. De duurste aankoop ooit van de club deed 45 minuten mee in het oefenduel tegen KAS Eupen (1-1). Na dat optreden ging hij in op zijn eerste week in Amsterdam en zijn verwachtingen van het komende seizoen.

31,25 miljoen euro. Met die transfersom werd Bergwijn deze zomer de duurste Eredivisie-aankoop ooit. Of dat prijskaartje extra druk met zich meebrengt? "Nee, eigenlijk niet", antwoordde hij tegenover Ziggo Sport. "Er is altijd druk bij een nieuwe aankoop. En bij Ajax is er ook altijd druk." De supporters hebben de recordaanwinst voor het eerst aan het werk kunnen zien. "Het ging wel oké voor een eerste wedstrijd. Het is even aftasten natuurlijk. Je speelt vooral om fysiek sterker te worden."

Zijn eerste week bij Ajax is Bergwijn goed bevallen. Niet in de laatste plaats vanwege de nieuwe teamgenoten waarmee de klik goed lijkt te zijn. "Je spreekt iedereen goed. Ik ben veel met Devyne Rensch, Jurriën Timber, Dusan Tadic, Steven Berghuis... Al die jongens wel." Dat enkelen van hen ook een rol speelde in zijn transfer, kon hij niet ontkennen. "Davy Klaassen en Daley Blind bij het Nederlands elftal natuurlijk. Steven ook wel. En ook de gesprekken die ik heb gehad met de club en trainer, hebben me wel over de streep getrokken."

Zie ook: Bergwijn-transfer zorgt voor hilariteit: "Eindelijk heeft hij geluisterd"

Positie

Ook na zijn transfer sprak hij uiteraard nog veel met Alfred Schreuder. Onder meer over de positie die hij bij zijn nieuwe club zal gaan invullen. "Daar hebben we het wel over gehad. We gaan gewoon kijken wat het best bij mij en bij het team past. Daarvoor zijn dit soort wedstrijden ook lekker. Mijzelf maakt het niet uit. Ik kan in de spits, vanaf links... Het is waar de trainer me nodig heeft, daar zal ik gewoon mijn werk doen."

Lees ook: Bergwijn maakt Van Gaal blij: "Het heeft anderhalf jaar geduurd"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen