Kudus voorkomt verlies in matig oefenoptreden Ajax tegen Eupen

15 juli 2022, 17:21

Ajax heeft vrijdagmiddag geen overtuigend optreden op de mat gelegd in de oefenwedstrijd tegen KAS Eupen. Tegen de Belgische laagvlieger leek de landskampioen van Nederland zelfs op een nederlaag af te stevenen. Een doelpunt van Mohammed Kudus maakte zes minuten voor tijd echter dat Ajax met een 1-1 gelijkspel van het veld stapte. 

De wedstrijd tegen Eupen was het vierde oefenduel voor Ajax, maar pas het eerste waarin Alfred Schreuder over grotendeels zijn eerste elf kon beschikken. Zo waren er basisplaatsen voor spelers als Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis, Edson Álvarez en Dusan Tadic. Ook aanwinsten Steven Bergwijn en Owen Wijndal speelden hun eerste wedstrijd in het shirt van de landskampioen. Een groot succes was dat officieuze debuut nog niet.

De eerste helft - waarna een groot deel van deze namen al werd afgelost - leverde namelijk weinig spektakel op. Mede door de afwezigheid van Mo Ihattaren kampte Ajax met een gebrek aan creativiteit en wist het amper iets te creëren. De reserve- en jeugdspelers die na rust het veld in kwamen, konden dat speelbeeld nauwelijks ombuigen. Sterker nog: de nummer vijftien van het afgelopen Pro League-seizoen kwam na vijftig minuten zelfs op voorsprong. 

De Amsterdam verdediging was even uit positie, wat betekende dat de Belgen er met twee man uit konden komen. Met een lobje was doelman Jay Gorter vervolgens eenvoudig te passeren. De Bosniër Smail Prevljak zette Ajax daarmee op achterstand. Pas zes minuten voor tijd konden de Amsterdammers iets terugdoen. Het voorbereidend werk was van Nicolas Tagliafico, wiens voorzet door Mohammed Kudus kon worden binnengetikt. Hij kon de eer van Ajax deels redden, maar Schreuder weet dat er nog voldoende werk aan de winkel is voor het treffen met PSV om de Johan Cruijff Schaal over twee weken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

OneBloodOneAim
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haal die Schreuder daar weg als trainer, die man die gaat Ajax van de kaart brengen, die gaat Ajax vernietigen ,wat een ramp jaren worden dit de komende jaren voor Ajax..

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat lul je nou? Het is een oefenwedstrijd, aka, om te oefenen. Selectie is net pas terug, potje om niks, nieuwe trainer, nieuwe spelers, etc. Doe gewoon normaal.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Succes supporter doe gewoon even normaal.

Quarlon
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat triest dat ze daar niet van kunnen winnen

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat leuk ,hier schrijven alle aanhangers dat een oefenwedstrijd een potje om niks is.Als feyenoord 22 spelers in 120 minuten wedstrijd laat oefenen heeft o.a. dat ajax leeghoofd ppms het hoogste woord , terwijl elk weldenkend mens weet dat uitslagen van ondergeschikt belang zijn.Ook als men met 2-1 wint van een rb s.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen