Pijnlijk: Wiegman test positief en mist deel EK vrouwen met Engeland

15 juli 2022, 15:00

Sarina Wiegman mist de derde poulewedstrijd van het EK vrouwen vanwege een positieve coronatest. De bondscoach van topfavoriet Engeland is na haar positieve testuitslag direct in isolatie gegaan en mag pas weer aansluiten als ze klachtenvrij is en negatief test.

Dat bevestigt de Engelse voetbalbond. Wiegman mist daardoor vrijdagavond de laatste poulewedstrijd van de Engelse dames, die het opnemen tegen Noord-Ierland. Wiegman leidde haar land dankzij twee overwinningen al naar een plek in de kwartfinale, waardoor er tegen de Noord-Ieren vrijdagavond niets anders op het spel staat dan de eer.

In de laatste poulewedstrijd zullen de honneurs worden waargenomen door Arjan Veurink, die Wiegman is gevolgd als assistent-bondscoach. Het duo werkte tussen 2016 en 2021 al samen bij de Oranje Leeuwinnen. Op afstand zal Wiegman communiceren met haar stafleden om tactische zaken te bespreken.

Wiegman lijkt niet te hoeven vrezen dat het toernooi er voor haar na de positieve test op zit. Jackie Groenen miste na haar coronabesmetting slechts één wedstrijd bij de Oranje Leeuwinnen. Zij is tegen Zwitserland weer van de partij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen