Man United wint ook tweede duel onder Ten Hag, hoofdrol Chong

15 juli 2022, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United heeft ook de tweede wedstrijd in de oefencampagne onder de nieuwe coach Erik ten Hag winnend afgesloten. Na de 4-0 zege op Liverpool in Thailand werd vrijdag Melbourne City verslagen. Het affiche eindigde in een 1-4 overwinning voor de Engelse topclub. Tahith Chong zorgde met de vierde United-treffer van de dag voor het slotstuk.

Met een treffer solliciteerde Anthony Martial opnieuw naar een serieuze kans onder Ten Hag. De Fransman geldt al jaren als een grote belofte, maar een doorbraak bleef uit. De Spanjaard werd afgelopen seizoen nog verhuurd aan Sevilla. Martial bracht United vlak voor rust op voorsprong, nadat Scott McTominay kort daarvoor de gelijkmaker op het bord had gezet.

United begon namelijk nog slecht aan de wedstrijd. Chris Ikonomidis tekende al binnen vijf minuten voor de openingstreffer. Nog voor rust stelde de ploeg van Ten Hag orde op zaken. Na de onderbreking bracht hij elf nieuwe namen het veld in. Tahith Chong, Donny van de Beek en Tyrell Malacia kwamen als invaller binnen de lijnen en zagen Marcus Rashford voor de 1-3 zorgen.

Dat deed de Engelsman op aangeven van Eric Bailly, die na een indrukwekkende sprint naar voren de bal klaarlegde voor Rashford. Ook tegen Liverpool maakte Bailly indruk door naar voren te stormen. Bailly gold als grote miskoop voor United, maar speelt zich vooralsnog in de kijker bij Ten Hag.