'Rooney wil stunten met komst oud-ploeggenoot en aast op ADO-flop'

15 juli 2022, 12:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wayne Rooney is van plan een flinke slag te slaan op de transfermarkt. De Engelse oud-middenvelder werd deze week aangesteld als nieuwe coach bij MLS-club DC United en wil zijn netwerk benutten om oude bekenden naar de Verenigde Staten te halen.

Volgens de Washington Post staat Jesse Lingard bovenaan zijn verlanglijst. De Engelse middenvelder gold als een van de grootste talenten van Engeland, maar slaagde er niet in een vaste basisplaats te veroveren bij Manchester United. Omdat zijn contract afgelopen zomer afliep, is Lingard nu transfervrij op te pikken. Hij kan ook rekenen op de nodige interesse uit Engeland.

Ook de naam van Ravel Morrison zingt rond bij DC United. Het voormalig wonderkind werkte samen met Rooney bij Derby County. Daar was hij afgelopen seizoen goed voor vier doelpunten en vier assists. In 2020 speelde Morrison nog op huurbasis bij ADO Den Haag. In dat door corona afgebroken seizoen kwam hij in vier optredens niet verder dan 130 wedstrijdminuten.

Voor Rooney is DC United zijn tweede klus als hoofdtrainer. De 36-jarige oud-topspeler werkte eerder twee seizoenen bij Derby County in de Championship.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen