Ten Hag houdt Malacia en Van de Beek opnieuw buiten basiself

15 juli 2022, 11:07

Erik ten Hag speelt vrijdagmiddag zijn tweede oefenwedstrijd als hoofdtrainer van Manchester United. Drie dagen na de 4-0 overwinning op Liverpool hoopt de oud-trainer van FC Utrecht en Ajax wederom op een goede wedstrijd, ditmaal tegen Melbourne City. Dat moet in eerste instantie gebeuren zonder Tyrell Malacia en Donny van de Beek: zij beginnen opnieuw op de bank. 

De nieuwe hoofdtrainer van de Red Devils voert een aantal wijzigingen door ten opzichte van het oefenduel met Liverpool. Zo wordt het doel vanmiddag verdedigd door Tom Heaton. Afgelopen dinsdag blonk David de Gea nog uit onder de lat. De Spanjaard is er tegen Melbourne City helemaal niet bij. De achterhoede wordt gevormd door Diogo Dalot, Victor Lindelöf, Harry Maguire en Luke Shaw. Maguire keert na zijn afwezigheid tegen Liverpool terug in de basis, terwijl Shaw dus opnieuw de voorkeur krijgt boven Malacia. De van Feyenoord overgenomen verdediger kwam dinsdag na de pauze binnen de lijnen. 

Ook Van de Beek begint, evenals in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Liverpool, op de bank. Op het middenveld voert Ten Hag geen wijzigingen door, wat betekent dat Scott McTominay, Fred en Bruno Fernandes hun 'basisplek' behouden. Fernandes was tegen Liverpool nog aanvoerder, maar de band wordt vanmiddag gedragen door Maguire, die eerder deze week door Ten Hag werd benoemd als eerste aanvoerder. De voorhoede wordt gevormd door Jadon Sancho, Anthony Martial en Anthony Elanga. Marcus Rashford start op de bank. Het oefenduel met Melbourne City begint om 12.05 uur Nederlandse tijd. 

Aanwinsten

Ten Hag verwelkomde Malacia onlangs als eerste zomeraanwinst en wacht momenteel op de volgende lading versterkingen. De eerstvolgende is onderweg, want Manchester United heeft een akkoord bereikt met Ajax over de transfer van Lisandro Martínez. De Argentijn zet spoedig zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. Manchester United zou ook rond zijn met FC Barcelona over Frenkie de Jong, maar de middenvelder zelf ziet een transfer naar Engeland vooralsnog niet zitten. De Engelsen wachten ook nog op Christian Eriksen. 

Lees ook: 'Here we go!' Romano komt met details over transfer Martínez

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen