Feyenoord-gerucht tegengesproken: "Maar hoe het met Ajax zit..."

14 juli 2022, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is volgens Evgeniy Levchenko niet in de markt voor Mykola Matvienko. De voormalig voetballer vertelt in gesprek met FanDay dat hij dat uit de mond van Arne Slot heeft gehoord. Of Ajax geïnteresseerd is een samenwerking met de Oekraïense verdediger, weet Levchenko niet. Wel denkt hij dat Matvienko goed bij de Amsterdamse club zou passen.

Matvienko werd deze week met zowel Ajax als Feyenoord in verband gebracht. 1908.nl sprak de berichtgeving van enkele media tegen door te stellen dat de Rotterdamse club op dit moment geen concrete interesse heeft in de Oekraïener. Levchenko bevestigt dat Matvienko op dit moment niet in beeld is om de selectie van Feyenoord te versterken.

"Ik weet niet waar die informatie over Feyenoord vandaan komt, maar het klopt niet. Hoe het met Ajax zit, weet ik niet, maar dat van Feyenoord is niet waar", aldus Levchenko, die zegt de informatie bevestigd te hebben gekregen van Slot. Volgens Levchenko is Matvienko wel klaar voor een stap naar een andere club. "Het zou mooi zijn als hij naar een Europese topcompetitie zou verhuizen, zeker als we rekening houden met wat er nu in ons land gaande is. Het niveau van de Oekraïense competitie zal drastisch dalen. Maar als een dergelijke transfer zou plaatsvinden, dan zou ik het alleen maar toejuichen."

Matvienko zou bij Ajax in beeld zijn als opvolger van Lisandro Martínez, die op het punt staat de overstap naar Manchester United te maken. "Iedereen kent de Nederlandse competitie, waar de spelers alle kansen krijgen om te groeien, zich te ontwikkelen en een stap vooruit te zetten. Bovendien zal Ajax Martínez hoogstwaarschijnlijk verkopen, en spelers als Blind zijn al aan het einde van hun loopbaan. Dus, waarom niet?", aldus Levchenko.

Volgens Levchenko zou Matvienko een waardevolle toevoeging voor de selectie van Alfred Schreuder kunnen zijn. "Daar ben ik zeker van. Kijk, als Martinez voor grofweg veertig miljoen euro wordt verkocht, dan is voor Matvienko 15 miljoen euro niet zo'n hoog bedrag. Ik denk dat het een goede deal zou zijn voor Matvienko, Ajax en Shakhtar. Matvienko heeft zich op hoog niveau in de Champions League bewezen, dus ik denk dat hij niet alleen Shakhtar, maar ook onze competitie is ontgroeid."

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Doooeeeen Ajax Doooeeeen en de opvolger van Taliavigo ook Doooeeeen, lekkere pitbulls en grintas in de ploeg heerlijk

FrankBraat14
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is goed

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je een rijstkoker bent ,dan moet je toch ook weten wat voor soort rijst je kookt :-)D

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen