Dembélé na maandenlange soap: "Blijven was altijd mijn eerste keuze"

14 juli 2022, 15:51

Ousmane Dembélé heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij FC Barcelona. Daarmee is een langdurige soap eindelijk voorbij. Lang werden de partijen het niet eens over een nieuwe verbintenis. Barça-president Joan Laporta dreigde zelfs met een plek op de tribune voor de Fransman, maar inmiddels is alles weer koek en ei.

"Blijven was altijd mijn eerste keuze", vertelt de buitenspeler op de persconferentie. "Ik ben blij dat het nu rond is. Barça is altijd de club van mijn dromen geweest. De onderhandelingen hebben inderdaad lang geduurd, maar nu zijn we allemaal blij. Ik kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen. Ik wil prijzen winnen, zoals de Champions League en het kampioenschap. Ik ga er alles aan doen om een topjaar te beleven."

De aanvaller werd vijf jaar geleden voor honderdveertig miljoen euro overgenomen door Barcelona. Dembélé leek transfervrij te vertrekken. Hij werd gelinkt aan Chelsea, Liverpool, Paris Saint-Germain, Bayern München en Newcastle United. Toch blijft hij nu Blaugrana. "De eerste drie seizoenen had ik het erg moeilijk, maar inmiddels gaat het beter. Ik voel van iedereen het vertrouwen", aldus de Fransman, die onder Xavi opleefde. De trainer bleef hem opstellen, ondanks zijn aflopende verbintenis.

Joan Laporta

Laporta liet zich tijdens de persconferentie ook lovend uit over de voetballer. "Dit is een mooie dag voor de club", zei de president. "Ousmane wilde blijven. Daarvoor heeft hij water bij de wijn gedaan, zodat hij in het salarishuis zou passen. Ik ben blij dat het tot een deal geleid heeft. Hij heeft veel talent. Xavi houdt van hem. Nu moeten we dit seizoen prijzen gaan winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen