PSV maakt van Jarrad Branthwaite volgende zomerversterking

14 juli 2022, 15:46   Bijgewerkt: 14 juli 2022, 15:52

PSV gaat van Jarrad Branthwaite zijn achtste zomerversterking maken, zo verzekert The Guardian. De Eindhovenaren huren de twintigjarige Engelsman tot het einde van het seizoen van Everton. Zo wordt de gewenste linksbenige centrumverdediger toegevoegd aan de selectie van Ruud van Nistelrooij.

De naam van Branthwaite zong al een aantal dagen rond in Eindhoven. Bij Everton komt de jonge verdediger niet voor in de plannen voor het komende seizoen. Door trainer Frank Lampard werd hij thuisgelaten voor het trainingskamp in de Verenigde Staten. Dat had volgens The Guardian te maken met het feit dat Branthwaite de ruimte kreeg om zijn overgang naar PSV af te ronden.

Met de komst van Branthwaite komt de zoektocht van PSV naar een linksbenige centrale verdediger ten einde. De Eindhovenaren werden eerder gelinkt aan onder meer Marlon (Shakhtar Donetsk) en Agustín Rogel (Estudiantes). Branthwaite is na Luuk de Jong, Guus Til, Walter Benítez, Xavi Simons, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever en Sávio de achtste versterking voor de selectie van Van Nistelrooij, al is de komst van laatstgenoemde speler nog niet helemaal rond.

Branthwaite is een bekende van Marcel Brands, die tussen 2018 en 2021 voor Everton werkte en deze zomer als algemeen directeur terugkeerde bij PSV. De verdediger genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Carlisle United en maakte in 2020 de overstap naar Everton. In het seizoen 2020/21 werd hij een aantal maanden verhuurd aan Blackburn Rovers. Vorig seizoen maakte hij deel uit van de selectie van Everton en speelde hij zes wedstrijden in de Premier League, waarvan vier als basisspeler. In december vorig jaar maakte de 1.95 meter lange verdediger tegen Chelsea (1-1) zijn tot nu toe enige doelpunt als profspeler.

Nog niet helemaal rond

Volgens Rik Elfrink, PSV-clubwatcher namens het Eindhovens Dagblad, is de overgang van Branthwaite naar PSV nog niet 'kogeltje rond'. Een akkoord is echter dichtbij en 'het ziet er goed uit', aldus Elfrink.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen