Deze internationals moeten voor het WK nog een transfer maken

15 juli 2022, 12:56

Louis van Gaal heeft zijn stempel al bij meerdere spelers gedrukt als het gaat om hun transferoverwegingen. De oefenmeester stuurt zijn spelersgroep aan richting het WK en dat is voorlopig nog niet voorbij. FCUpdate.nl zet de transferontwikkelingen van de WK-kandidaten op een rijtje, verdeeld over vier categorieën. 

1. Spelers die een transfer moeten maken

PSV, Feyenoord, de Engelse subtop: het maakt niet uit naar welke club Georginio Wijnaldum vertrekt, maar de middenvelder moet verkassen bij Paris Saint-Germain. Dat is het statement dat Louis van Gaal in de afgelopen transferwindow wel heeft gemaakt en ondanks de trainerswissel in Parijs duidelijk niet is veranderd. Brian Brobbey wil zelf weg bij RB Leipzig en dat lijkt ook een prima Van Gaal-transfer: als Ajax uiteindelijk afhaakt, moet hij maar een andere club zoeken waar wel speeltijd lonkt.

2. Rond deze spelers zijn veel geruchten

In Italië is Matthijs de Ligt het voetbal aan de bal min of meer afgeleerd, maar dat kan hij bij Bayern München weer aanleren. Of het genoeg is om de bondscoach nog te overtuigen voor een basisplaats is de vraag, maar een overgang naar Der Rekordmeister juicht hij zeker toe. Nathan Aké leek op weg naar Chelsea, maar Manchester City werkt niet mee aan een transer. Ook bij Stefan de Vrij zingen wel wat geruchten rond, maar wat Oranje betreft zit hij bij Internazionale prima op zijn plek.

3. Deze spelers overwegen een transfer

Naast de spelers rondom wie veel geruchten zijn, zijn er ook internationals die zelf een overstap overwegen. Noa Lang heeft er geen geheim van gemaakt te willen verkassen bij Club Brugge, maar de clubs staan nog niet voor hem in de rij. PSV hoopt Cody Gakpo te houden, maar vanuit de Engelse subtop is belangstelling voor hem. Gaat hij nog een belletje wagen bij Louis van Gaal over welke stap verstandig is?

4. Deze spelers hebben al een transfer gemaakt

Steven Bergwijn, Vincent Janssen en Luuk de Jong hebben naar de woorden van Van Gaal geluisterd. Het drietal maakte een transfer naar clubs waar ze zeker zijn van een basisplaats, juist om in de picture te blijven bij de bondscoach en in goede vorm naar WK te kunnen. Wout Weghorst koos na de degradatie met Burnley ook voor een club op het hoogste niveau, al is hij met Besiktas (Turkije) wel iets verder van huis dan het aanvallende drietal.

Ryan Gravenberch en Tyrell Malacia hebben ongetwijfeld een keuze gemaakt waar Van Gaal zijn vraagtekens bij heeft. Niet voor niets raadde de oefenmeester Timber een transfer af, maar Malacia gaf aan niet te hebben overlegd met Van Gaal. De linksachter rekent echter op voldoende speelde in de komende maanden. Dat laatste lijkt bij Gravenberch twijfelachtig: hij zal niet direct basisspeler zijn. Ook Sven Botman, Guus Til en Owen Wijndal maakten al een transfer, maar lijken bij hun nieuwe clubs allen basisklant te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen