'Transfer Zinchenko kan Tagliafico gewenste stap opleveren'

14 juli 2022, 19:35

Oleksandr Zinchenko kan Gabriel Jesus volgen. De aanvaller werd eerder deze zomer door Arsenal al losgeweekt bij Manchester City en nu willen de Londenaren hetzelfde kunstje herhalen met de vleugelverdediger. Trainer Mikel Arteta was eerder de assistent-trainer van Pep Guardiola en werkte toen dus al samen met de Oekraïner.

Volgens The Athletic is Zinchenko inmiddels de topprioriteit voor Arsenal geworden. De club zette in eerste instantie in op de komst van Lisandro Martínez, maar hij gaf zelf de voorkeur aan een overstap naar Manchester United. Daarom is de trainer van Arsenal inmiddels bij een oude bekende uitgekomen in zijn zoektocht om de defensie van nieuw elan te voorzien. De clubs zouden inmiddels de eerste gesprekken al achter de rug hebben.

Voor City zou een verkoop bespreekbaar zijn. Guardiola ziet de voetballer namelijk niet als sleutelspeler. In 2016 kwam hij als aanvallende middenvelder over van FC Ufa in Rusland. PSV huurde de voetballer van de Engelse topclub, maar in Eindhoven was hij niet helemaal onbetwist. Daarna heeft hij zich uitstekend ontwikkeld, op een nieuwe positie. De Spaanse coach besloot namelijk om hem te veranderen in een linksback. De afgelopen jaren werd hij vier keer kampioen en won hij een League Cup en een FA Cup.

Nicolas Tagliafico

Een vertrek van de Oekraïense speler, kan zelfs goed uitpakken voor de club uit Manchester. Het is namelijk geen geheim dat Guardiola gecharmeerd is van Marc Cucurella, die momenteel bij Brighton & Hove Albion onder contract staat. Mocht Zinchenko naar Londen verkassen, lijkt de weg open voor de Spanjaard om naar Manchester te gaan. Dat kan dan weer gevolgen hebben voor Nicolas Tagliafico. De verdediger, die wil vertrekken bij Ajax, zou op het wensenlijstje van The Seagulls zijn. Dat meldde Fabrizio Romano onlangs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen