Haller-voorbeeld genoemd bij Yilmaz-transfer: "Die kon er niks van"

14 juli 2022, 15:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sjors Ultee is benieuwd naar de eerste trainingen van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard. De trainer weet inmiddels hoe het gaat in de voetballerij: iedereen moet zichzelf bewijzen op het veld. Dat zal voor de Turkse topspits niet anders zijn.

"De spelers denken: laat maar zien hoe goed je bent op het veld. Ik heb vaak gemerkt: als spelers binnenkomen, los van hun naam, de eerste trainingen zijn belangrijk. Ik weet het nog van Haller bij FC Utrecht, die kon er in het begin helemaal niks van", blikt de voormalig assistent-trainer van de Domstedelingen terug voor de camera van ESPN. "Waar hebben we die vandaan gehaald? 'Trainer, wat is dit?', zeiden ze. Toen schoot hij er een paar in en zeiden ze: 'Ja, hij is toch wel goed'."

De oefenmeester hoorde tijdens zijn vakantie dat het gelukt was om de spits te verleiden tot een Limburgs avontuur. "Ik lag aan het zwembad in Jordanië. Ik dacht: het zal nu wel gedaan zijn met de rust. Ik zei tegen m'n vriendin: 'Ik denk dat het vanavond niet zo gezellig gaat worden, want er zal veel telefoon komen'. Door de wifi uit te zetten, kwam ik nog wel een beetje tot rust."

Ultee bemoeide zich niet met de transfer, die door de eigenaar van de club is geregeld. Toch werd de keuzeheer het vaakst gevraagd of het gerucht waar was. "Ik kreeg uitnodigingen om op de radio en televisie te komen. Ik dacht: hoezo wil je mij dan spreken? Maar ik ben waarschijnlijk het makkelijkst bereikbaar", knipoogt de trainer, die stelt dat de interesse veel zegt over de nieuwe aanwinst. "Dan weet je gelijk hoe groot deze speler is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen