'Transfer Martínez is slecht nieuws voor ontevreden Schuurs'

14 juli 2022, 14:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Perr Schuurs hoeft niet te dromen over een stap naar het buitenland. De verdediger zou bij meerdere clubs op de radar staan, maar een transfer gaat er niet komen deze zomer. Ajax heeft hem laten weten dat een vertrek momenteel onbespreekbaar is.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers gaan Lisandro Martinez voor 55 miljoen euro verkopen aan Manchester United, waardoor er mogelijk een plaatsje vrijkomt voor Perr Schuurs. Hoewel de mandekker een rechtspoot is, zou hij als linker centrale verdediger uit de voeten kunnen. De Limburger was de afgelopen seizoenen niet zeker van een basisplaats en heeft er bij de clubleiding geen geheim van gemaakt dat hij graag meer speelminuten wil. Daarom stond hij wel open voor een nieuw avontuur, maar de landskampioen zag dat niet zitten.

De kans dat Schuurs dit seizoen wel een basisplaats krijgt, lijkt overigens klein. Een logischere optie zou zijn om Daley Blind van de linksbackpositie af te halen en centraal achterin neer te zetten. Zeker omdat de club ook tien miljoen euro betaalde voor Owen Wijndal, die hoog op het wensenlijstje stond van Alfred Schreuder. Voor dat bedrag zal hij niet gehaald zijn om de bank warm te houden.

Mykola Matvienko

Een andere optie is dat er een externe vervanger wordt gehaald voor Martínez. Afgelopen dagen werd Mykola Matvienko van Shakhtar Donetsk in verband gebracht met de Amsterdammers. De 26-jarige verdediger, die meer dan vijftig interlands speelde voor Oekraïne, zou naar verluidt vijftien miljoen euro moeten kosten.

Lees ook: Verweij brengt opmerkelijk nieuws over Oekraïense Martínez-opvolger

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MELANIN-MAN
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij mag voor niks vertrekken van mij ,een gratis voetreis op blote voeten naar verwegiestan ,zal toch nooit wat worden ,ik hoop dan wel van harte dat Ajax wel zo slim is om een veel betere verdediger in huis te halen ,kick pieri pieri kip kan ook een gratis voet reis van mij krijgen :-)D@ slappelachmail.com

DannyVandenBerg16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoezo slecht nieuws Kan nu een seizoen schitteren naast timber 👍 Blind als cvm ervoor en je hebt een ijzersterke verdediging.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen