Messi krijgt voorname rol bij schoonmaak Paris Saint-Germain

14 juli 2022, 08:29

Paris Saint-Germain gaat een grote renovatie doorvoeren deze zomer, met een flink aantal spelers dat moet vertrekken. Maar voor Lionel Messi (35) ziet men in Parijs nog altijd heel veel toekomst. De kampioen van Frankrijk wil namelijk proberen om het in 2023 aflopende contract nog met een jaar te verlengen.

Dat nieuws brengt Marca donderdagochtend groots naar buiten en dat mag enigszins verrassend worden genoemd. Absolute topverdiener Messi kende namelijk niet een groots eerste seizoen in Parijs, waar de prestaties van PSG als ploeg eveneens behoorlijk tegenvielen. Daardoor is er een renovatie aangekondigd door coach Christopher Galtier, maar die heeft daarin wel een belangrijke rol weggelegd voor Messi.

Samen met Kylian Mbappé moet hij de blikvanger worden van het nieuwe project en omdat de club in hem gelooft, willen ze dat uitdragen met een nieuw contract. Messi zelf wil echter pas na het WK met Argentinië nadenken over zijn toekomst bij Paris Saint-Germain. Financieel gezien legde de komst van Messi de club overigens geen windeieren: nog nooit was de omzet van de club in één seizoen zo hoog (ongeveer 700 miljoen). De aanvaller had er een groot aandeel in: zijn komst leverde bijvoorbeeld direct al tien nieuwe sponsorcontracten op met een groei van zo'n dertien procent.

Lees ook'Zaakwaarnemer Ronaldo krijgt nul op het rekest in Frankrijk'

Schoonmaak Paris Saint-Germain

Dat er een schoonmaak moet plaatsvinden op Parc des Princes, is wel bekend. Eerder lekte uit dat Georginio Wijnaldum niet mee gaat op trainingskamp en volgens Le Parisien moeten er nog veel meer spelers verkassen. Mauro Icardi, Danilo Pereira, Abdou Diallo, Julian Draxler, Thilo Kehrer, Ander Herrera, Leandro Paredes, Layvin Kurzawa, Idrissa Gueye en Junior Dina Ebimbe mogen volgens de ochtendkrant weg. Ángel Di Maria en Xavi Simons zijn reeds vertrokken en Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk rekent ook op een vertrek van Neymar. "Bij de contractverlenging van Mbappé is beloofd dat Neymar zal vertrekken", wist hij. Halverwege augustus verwacht hij dat de transfersoap rondom Neymar concretere vormen aan gaat nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen