Roord verbaasd over ophef na 'karaktermoord' Parsons

14 juli 2022, 00:11

Jill Roord heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan door haar uitspraken in De Volkskrant. In het interview zei de middenvelder van de Oranje Leeuwinnen dat '50 procent' van de selectie, inclusief zijzelf, afhaakt op het moment dat bondscoach Mark Parsons bij besprekingen de diepte ingaat.

De timing van de uitspraken van Roord kunnen ongelukkig worden genoemd. De Leeuwinnen hebben er immers belang bij dat tijdens het EK alle neuzen dezelfde kant op staan. Door openlijk te vertellen dat er niet altijd wordt geluisterd naar Parsons, kan het gezag van de bondscoach worden ondermijnd en er wrevel binnen de selectie ontstaaana. Leonne Stentler sprak in aanloop naar het duel met Portugal over 'karaktermoord'.

De ophef is Roord ontgaan, zo vertelt ze na afloop van de zege van de Leeuwinnen op Portugal. "We zijn allemaal heel sarcastisch en maken er juist grappen over met hem. Je moet het allemaal niet zo serieus nemen, denk ik", vertelt ze voor de camera van de NOS als ze door verslaggever Rivkah op het Veld wordt geconfronteerd met de reacties op haar interview.

Eerder op de dag gaf Parsons aan niet zwaar te tillen aan de 'kritiek' van Roord, die negentig minuten in actie kwam tegen Portugal. Na rust leek zij de Leeuwinnen op een 3-2 voorsprong te zetten, maar haar doelpunt werd vanwege buitenspel van Lineth Beerensteyn afgekeurd. Door een fraaie treffer van Daniëlle van de Donk won Oranje alsnog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen