Net geen meevaller voor Oranje: tegenvallend Zweden ontsnapt

13 juli 2022, 21:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zweden heeft woensdagavond met de nodige moeite Zwitserland verslagen op het EK voor vrouwen. De wedstrijd tussen de groepsgenoten van de Oranje Leeuwinnen eindigde in 2-1.

Zweden is een van de topfavorieten om de Europese titel te winnen, maar had in Sheffield moeite om die status waar te maken. Ondanks dat het spelbeeld meer in evenwicht was dan menigeen van tevoren had verwacht, kwam Zweden tien minuten na rust op 1-0.

Fridolina Rolfö opende de score door de bal in de korte hoek te werken, die helemaal werd opengelaten door keeper Gaëlle Thalmann. Het Zwitserse antwoord volgde nog geen twee minuten later. Na een slippertje van de Zweedse doelvrouw Hedvig Lindahl krulde Ramona Bachmann raak in de verre hoek.

Even mochten de Zwitsers ruiken aan een stunt. Zweden stelde in het laatste kwartier echter orde op zaken. Met een fraai schot tekende Hanna Bennison voor de 2-1. Zweden grijpt door de zege de leiding in de groep van Oranje. De Leeuwinnen nemen het vanaf 21.00 uur op tegen Portugal en komen bij een ruime overwinning aan kop.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen