Transfervrije Jean-Paul Boëtius traint mee bij Feyenoord

13 juli 2022, 12:42

Jean-Paul Boëtius krijgt van Feyenoord de kans om voorlopig zijn conditie op peil te houden. De 28-jarige middenvelder zit na zijn vertrek bij FSV Mainz zonder club, waardoor hij de komende weken deelneemt aan de trainingen van Feyenoord. Van een nieuwe samenwerking is vooralsnog geen sprake.

Boëtius beleefde succesvolle jaren bij Mainz, waar hij uitgroeide tot vaste waarde. Diverse Duitse clubs hebben de middenvelder op de radar, maar Boëtius heeft nog geen nieuw avontuur gevonden. Daarom mag hij voorlopig bij zijn oude werkgever meetrainen. 'Speler en club benadrukken dat er momenteel geen sprake is van een contractuele situatie', schrijft Feyenoord op de clubwebsite.

Boëtius begon zijn voetballoopbaan in de F-pupillen bij Feyenoord en doorliep de volledige jeugdopleiding. Als buitenspeler maakte hij in 2012 zijn debuut voor de Rotterdammers. Uiteindelijk speelde hij vier seizoenen voor de club en stond hij tevens onder contract bij het Zwitserse FC Basel en het Belgische KRC Genk.

De eenvoudig international van het Nederlands elftal speelde 136 wedstrijden in het shirt van Feyenoord. Daarin was hij 26 keer trefzeker. Boëtius sluit vanaf donderdag aan bij de selectie van hoofdtrainer Arne Slot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen