Van Gaal speelde belangrijke rol in transfer Wijndal naar Ajax

13 juli 2022, 09:06

Owen Wijndal is blij dat hij eindelijk zijn transfer naar Ajax te pakken heeft. De linksback stond al langer op de radar van de Amsterdammers, maar verruilde AZ dinsdagmiddag definitief voor een avontuur bij de recordkampioen. In die transfer speelde bondscoach Louis van Gaal een belangrijke rol.

In gesprek met de clubkanalen van Ajax geeft Wijndal aan de mogelijke transfer eerst goed te hebben besproken met de bondscoach van het Nederlands elftal. "Hij was heel positief over deze transfer. Het is een goede stap voor me met het Champions League-voetbal en het meestrijden om de prijzen", aldus de linkspoot, die de laatste maanden tot de selectie van Oranje behoorde.

Wijndal raakte niet alleen overtuigd door Van Gaal, maar ook door zijn Ajax-ploeggenoten bij Oranje. Zij vroegen Wijndal regelmatig wanneer hij zou komen. "Daarover heb ik inderdaad contact gehad. Zij wilden graag dat ik zou komen. Ik kon ze niet alles vertellen, dat was best vervelend, maar nu ben ik blij dat het is afgerond."

Wijndal tekende een contract voor vijf seizoenen in de hoofdstad. De transfer leverde AZ opnieuw de nodige miljoenen op: Wijndal verkast voor een bedrag van tien miljoen euro naar Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen