Kritiek na corona bij Leeuwinnen: `'KNVB moet in de spiegel kijken"

12 juli 2022, 23:17

De Oranje Leeuwinnen kregen dinsdag een volgende enorme tik te verwerken met de positieve coronatest van Vivianne Miedema. Dat zouden de internationals en de KNVB zichzelf echter ook moeten aanrekenen, zo vindt Voetbal Internationals' Iwan van Duren. "Dit kan gewoon niet", oordeelt de journalist.

Daarbij doelt hij vooral op de manier waarop omgegaan is met de coronaregels door Nederland. "Het is heel leuk als alle speelsters apart op een kamer slapen, maar als je na de wedstrijd tegen Zweden alle speelsters naar hun familie ziet rennen en knuffelen", vertelt Van Duren. "En in de mixed zone staan twintig man achter een hekje." Dat moet eigenlijk op anderhalve meter en met een mondkapje op, maar dat gebeurt volgens hem niet.

"De KNVB moet ook in de spiegel kijken. Hoe heeft het zo ver kunnen komen?", vervolgt de journalist, die ook twijfels zet bij de twee vrije dagen voor de dames voorafgaand aan het EK. "Als iedereen contact heeft met anderen. Dan moet je een beetje streng zijn, maar het is zwart of wit. Er is te veel ruimte gegeven om dit te laten gebeuren. (…) Het team en de KNVB moet in de spiegel kijken", vindt hij.

Ondanks twee besmettingen is Miedema de enige die dinsdag werd getest van de hele selectie, omdat ze klachten had. "Wat doe je nu? Moet je iedereen testen? Ik kan me voorstellen dat een dokter, teamarts en coach daar verschillend naar kijken." Zonder Jackie Groenen en Miedema moet Oranje volgens Van Duren wel de volgende ronde in de groepsfase halen. "Portugal en Zwitserland zijn geen toplanden." Daarna zijn de sterkhouders wel weer nodig, anders komt bondscoach Mark Parsons uit bij spelers uit de Eredivisie. "En de Eredivisie ligt echt mijlenver achter op het niveau dat hier gespeeld wordt. Daar kun je het echt niet mee gaan doen."

Lees ookGigantische aderlating Leeuwinnen: ook Miedema test positief

Parsons blijft optimistisch

Tijdens de persconferentie, waar volgens Van Duren een begrafenisstemming heerste, bleef bondscoach Parsons opmerkelijk positief ondanks de volgende tegenslag. "Of ik ooit zoveel pech heb gehad in één jaar? Nee", reageerde de bondscoach desgevraagd tegenover De Telegraaf over al het blessureleed en dus coronabesmettingen. "We kunnen inzoomen op het feit dat we meerdere spelers missen, maar andere landen hebben vergelijkbare problemen. (…). Ik ben in ieder geval dankbaar dat we inmiddels over een brede selectie beschikken. Al wordt de uitdaging om te presteren natuurlijk niet makkelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen