Frenkie en Memphis niet in eerste selectie FC Barcelona

12 juli 2022, 21:23   Bijgewerkt: 12 juli 2022, 21:30

Frenkie de Jong en Memphis Depay maken geen deel uit van de eerste wedstrijdselectie van Xavi in de voorbereiding van FC Barcelona. Het Nederlandse duo is te laat aangesloten om al in actie te kunnen komen tegen Olot. Raphinha, de buitenspeler die spoedig overkomt van Chelsea, is er eveneens nog niet bij en dat geldt ook voor Ousmane Dembélé, die bijtekent.

Xavi heeft in totaal 21 spelers opgeroepen, onder wie Pedri, Ansu Fati, Marc-André Ter Stegen en de van een verhuur teruggekeerde Miralem Pjanic. Om fitheidsredenen zijn Neto, Gerard Piqué en Sergi Roberto nog niet van de partij, net als Frenkie en Memphis. Dat geldt overigens ook voor de andere spelers die aan het einde van vorig seizoen nog interlandverplichtingen hadden, onder wie Sergio Busquets, Eric Garcia, Jordi Alba, Gavi, en Ronald Araujo.

Een drietal spelers is buiten de selectie gelaten omdat ze de club moeten verlaten deze zomer: Riqui Puig en Oscar Mingueza mogen vertrekken, al is de transfersom vooralsnog voor die laatstgenoemde te hoog. Samuel Umtiti leek op weg naar Stade Rennes en daarmee zou een hoofdpijndossier ten einde zijn gekomen. De Franse verdediger is volgens CAT Radio echter niet door de medische keuring gekomen, waardoor de Catalaanse grootmacht nog steeds niet van hem af is. Umtiti is al maandenlang overbodig in Camp Nou en verdient bovendien een vorstelijk salaris waar preses Joan Laporta dolgraag van af wil. 

Lees ook: 'Barça meldt zich met laatste bod van 50 miljoen bij Bayern'

Megadeals FC Barcelona

Verder staat er nog genoeg te gebeuren de komende dagen in Barcelona, los van de oefenwedstrijd woensdagavond. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano komt Leeds United-aanvaller Raphinha morgen (woensdag) definitief naar Catalonië om de megadeal af te ronden. Daarmee wordt Chelsea, dat ook een akkoord had met de buitenspeler, afgetroefd.

Dembélé werd dinsdag zelfs al gespot in de kleedkamers van Camp Nou en zet spoedig zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis, nadat zijn vorige contract op 1 juli al was afgelopen. Ook daarmee sluit FC Barcelona een groot project af, aangezien het al maandenlang ging over de toekomst van de rappe buitenspeler. Komend seizoen heeft Xavi dus voldoende opties voor snelheid op de flanken. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen