'Feyenoord gaat bod uitbrengen op spelmaker van Saint-Étienne'

12 juli 2022, 19:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft de pijlen gericht op middenvelder Adil Aouchiche (19). De Franse jeugdinternational van Saint-Étienne is na het afhaken van Guus Til, die voor PSV koos, in beeld gekomen bij de beleidsbepalers in Rotterdam-Zuid. Aangezien hij nog een eenjarig contract heeft bij de Ligue 2-club, kan hij financieel te halen zijn.

Dat schrijft het doorgaans goed ingevoerde 1908.nl althans. Aouchiche degradeerde vorig seizoen uit de hoogste afdeling met Saint-Étienne en zou zelf mede daarom ook wel open staan voor een vertrek naar De Kuip. Op korte termijn wordt er zelfs al een eerste officiële bod verwacht bij Saint-Étienne, dat komend seizoen dus uitkomt het op het tweede niveau van Frankrijk.

Feyenoord wil dat proberen te voorkomen met een bod, waarbij Aouchiche wel past in het plaatje van de club om met jonge spelers waardekapitaal te creëren op het veld. Met de verkoop van Tyrell Malacia en Luis Sinisterra lukte dat deze zomer uitstekend, al moeten met dat geld naast Javairô Dilrosun nog wel meerdere versterkingen worden gehaald. Welk bedrag er voor de spelmaker op tafel moet komen, is niet bekend. FootballTransfers heeft aan hem een waarde van drie miljoen euro gehangen. 

Lees ook'Feyenoord wil van Hancko vijfde zomerversterking maken'

Carrière Aouchiche

De meervoudig jeugdinternational van Frankrijk, die in diverse leeftijdscategorieën ook tot behoorlijk wat doelpunten kwam, is een jeugdproductie van Paris Saint-Germain, maar kon bij de Franse topclub nooit doorbreken en kwam tot drie officiële optredens (één doelpunt). Op jonge leeftijd speelde hij zichzelf bij Saint-Étienne wél in de basis en was twee seizoenen lang met meer dan dertig duels een belangrijke kracht bij de degradant. Met twee goals en negen assists in een kleine zeventig duels is zijn productiviteit in de Ligue 1 echter niet groots te noemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die ad van ons lult wat af zeg .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen