United klopt Liverpool met ruime cijfers bij debuut Ten Hag

12 juli 2022, 16:51

Het officieuze debuut van Erik ten Hag als hoofdtrainer van Manchester United is een groot succes geworden. De Red Devils waren in Bangkok (Thailand) met ruime cijfers te sterk voor Liverpool: 4-0. Tyrell Malacia maakte in de tweede helft zijn eerste opwachting in het shirt van Manchester United.

Sinds de start van de transferperiode wordt Manchester United met de komst van de ene na de andere speler in verband gebracht. Van Frenkie de Jong tot Antony en van Christian Eriksen tot Lisandro Martínez. Maar tot op heden verwelkomde Ten Hag enkel Tyrell Malacia als zomeraanwinst. De van Feyenoord overgekomen vleugelverdediger begon dinsdag nog wel op de bank bij het officieuze debuut van Ten Hag tegen Liverpool.

Lees ook: 'Man United en Barcelona akkoord over transfer Frenkie de Jong'

De oud-trainer van FC Utrecht en Ajax zag dat Liverpool de overhand had in de openingsfase. Zo moest David de Gea onder meer reddend optreden op een geplaatst schot van Luis Díaz. De Colombiaan was één van de weinige sterren in de basis van Liverpool. Virgil van Dijk begon op de bank, evenals Ibrahima Konaté, Andrew Robertson en Trent Alexander-Arnold. Zij werden nodig gemist in de achterhoede. Bij alle tegentreffers in de eerste helft ging er namelijk een defensieve fout aan vooraf.

Riante ruststand

Jadon Sancho opende na twaalf minuten de score nadat Isaac Mabaya de bal zomaar in zijn voeten schoof. Een kleine twintig minuten later werd de bal wederom slecht verwerkt door de achterhoede van Liverpool, waarvan Fred kon profiteren. Hij maakte er met een leep boogballetje 2-0 van. Niets aan de hand voor Manchester United en Ten Hag. Dat zou je zeggen althans. De nummer zes van het afgelopen seizoen in Engeland gaf echter de nodige kansen weg. Het mocht zelfs een klein wonder worden genoemd dat Liverpool niet tot scoren kwam. Zo raakte nieuwkomer Fábio Carvalho de paal.

Jürgen Klopp had na dertig minuten genoeg gezien en haalde een groot deel van zijn basiself naar de kant. Rhys Williams was één van de verse krachten. Maar de verdediger stond nog maar net binnen de lijnen, of hij ging al in de fout. Daarvan kon Anthony Martial dankbaar profiteren. Hij bepaalde de ruststand op 3-0. Ten Hag stelde zijn wissels uit tot de start van de tweede helft. Malacia maakte voor het eerst zijn opwachting en ook Donny van de Beek verscheen binnen de lijnen. Na een uur stuurde Klopp Van Dijk het veld in.

Kers op de taart

Ook topaankoop Darwin Núñez maakte zijn opwachting. Maar de entree van onder anderen Van Dijk en Núñez mocht niet baten. Liverpool had in de tweede helft het meeste de bal, maar slaagde er eigenlijk niet in om Manchester United serieus in de problemen te brengen. De ploeg van Ten Hag loerde in het tweede bedrijf op de omschakeling en daarin werd nog één keer gescoord: Facundo Pellistri tikte binnen na een mooie uitgespeelde aanval. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-0 en voorzag hij het officieuze debuut van Ten Hag van nog meer kleur. Het is weliswaar nog vroeg in de voorbereiding, maar de ruime overwinning zal het zelfvertrouwen een flinke boost geven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen