Keuken Kampioendivisionisten bezorgen RKC en Excelsior huiswerk

12 juli 2022, 16:25

PEC Zwolle heeft dinsdagmiddag flink wat vertrouwen getankt in de aanloop naar de start van de Keuken Kampioen Divisie. De Zwollenaren waren met 7-3 te sterk voor RKC Waalwijk. De ploeg uit Noord-Brabant is niet de enige Eredivisionist die een nederlaag kreeg te verwerken. Ook Excelsior heeft nog een lange weg te gaan.

De Zwollenaren degradeerden in mei na tien jaar Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie. Ze zijn er logischerwijs alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Maar de start van de voorbereiding was weinig hoopgevend. Na de 3-1 nederlaag tegen AZ volgde een verliespartij bij de amateurs van VV Katwijk. De derde oefenwedstrijd resulteerde in een 0-0 gelijkspel tegen FC Emmen. Dinsdagmiddag hadden de Zwollenaren het wél op hun heupen.

Wat heet. Na 45 minuten stond de ploeg van Dick Schreuder al met 6-0 voor tegen RKC Waalwijk. Eliano Reijnders had na amper een minuut voetballen de score geopend, waarna het binnen de kortste keren 2-0 was via Thomas van den Belt, die ook de 4-0 voor zijn rekening nam. De grote uitblinker in de eerste helft was echter Chardi Liandu. Hij maakte er liefst drie. Na de pauze begon het grote wisselen. PEC Zwolle scoorde nog één keer, RKC Waalwijk redde de eer door er toch nog drie binnen te prikken.

Excelsior

RKC Waalwijk beleefde niet als enige Eredivisionist een lastige middag. Ook Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen kreeg dinsdagmiddag de bevestiging dat er nog veel werk aan de winkel is. De promovendus won haar eerste twee oefenwedstrijden, maar die werden gespeeld tegen amateurclubs. Afgelopen zaterdag kwam Excelsior tegen NAC Breda al niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Drie dagen later stond het opnieuw tegenover een Keuken Kampioendivisionist. Ditmaal was Almere City de tegenstander.

De ambitieuze Almeerders trokken aan het langste eind. Maarten Pouwels opende na 67 minuten de score uit een strafschap. Een kleine twintig minuten later verdubbelde Almere City de score via Mitchi Huijsman. Almere City en Excelsior speelden vier keer dertig minuten, waardoor Excelsior dus nog wel even de tijd had om wat terug te doen. Maar er viel geen Rotterdamse treffer meer. Het bleef zodoende bij 2-0. Almere City bezorgde Excelsior dus de eerste oefennederlaag. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg van Dijkhuizen tegen FC Dordrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen