Ajax pakt door en heeft met Wijndal tweede topaanwinst binnen

12 juli 2022, 15:40   Bijgewerkt: 12 juli 2022, 17:31

Owen Wijndal is (eindelijk) officieel speler van Ajax. De Amsterdammers bereikten vorige week al een mondeling akkoord met AZ, maar de laatste plooien moesten de afgelopen dagen nog worden gladgestreken. De komst van de vleugelverdediger is nu definitief in kannen en kruiken. Wijndal tekent een contract van vijf seizoenen bij de regerend landskampioen van Nederland. 

De transfer van Wijndal naar de nummer één van Nederland hing al een tijdje in de lucht. De vleugelverdediger staat al geruime tijd op het verlanglijstje van de Amsterdammers, die met Daley Blind en Nicolas Tagliafico de linksbackpositie de afgelopen jaren echter goed bezet hadden. Omdat Tagliafico deze transferperiode naar alle waarschijnlijkheid vertrekt bij Ajax, konden de hoofdstedelingen eindelijk doorpakken. Wijndal was voor een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro op te halen bij AZ. Hij zette begin dit jaar nog zijn handtekening onder een nieuw contract bij de club uit Alkmaar, maar het was een publiek geheim dat hij deze zomer een nieuwe stap wilde zetten. 

Ajax en AZ bereikten twaalf dagen geleden al een mondeling akkoord over de transfersom. De clubs moesten het de afgelopen dagen alleen nog eens worden over de termijnen waarin betaald zal worden. Wijndal had vorige week al zijn jawoord gegeven aan Ajax. De vleugelverdediger stond ook in de belangstelling van Sevilla, maar had enkel oor naar een een transfer naar Ajax. Wijndal droeg uiteindelijk 142 keer het shirt van AZ. Hij was vier keer trefzeker en verzorgde 27 assists. Wijndal droeg vorig seizoen de aanvoerdersband van AZ, waar hij twaalf jaar geleden als jongetje neerstreek in de jeugdopleiding. Nu wacht hem dus een nieuw hoofdstuk in Amsterdam. Wijndal is de tweede zomeraanwinst van Ajax. De Amsterdammers versterkten zich vorige week al met Steven Bergwijn. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen