Bizar: PEC Zwolle maakt in eerste helft gehakt van RKC Waalwijk

12 juli 2022, 14:45

Waar PEC Zwolle zich voorbereidt op een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maakt RKC Waalwijk zich op voor een nieuwe jaargang in de Eredivisie. Maar daar is in de oefenwedstrijd van dinsdagmiddag helemaal niets te merken. Integendeel zelfs: na 45 minuten stond het 6-0(!) voor de Zwollenaren. 

PEC Zwolle won in 2014 de KNVB Beker door Ajax in de finale met 5-1 te verslaan en veroverde een paar maanden later, wederom ten koste van de Amsterdammers, ook de Johan Cruijff Schaal. Een jaar later stonden de Zwollenaren opnieuw in de bekerfinale, maar die werd verloren van FC Groningen. Een passend vervolg kreeg het Zwolse succes niet. De Blauwvingers zakten steeds dieper weg in het moeras, met een pijnlijke degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie in het afgelopen seizoen tot gevolg. 

De Zwollenaren zijn er natuurlijk alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren in de Eredivisie. De start van de voorbereiding was echter niet hoopgevend. De eerste oefenwedstrijd ging met 3-1 verloren tegen AZ. Dat is natuurlijk geen schande, maar dat er een paar dagen later werd verloren van amateurclub VV Katwijk, deed de alarmbellen wel alvast rinkelen. In de oefenwedstrijd tegen FC Emmen van afgelopen vrijdag (0-0) toonde PEC tekenen van herstel. Deze dinsdag staat het dus opnieuw tegenover een Eredivisieclub. Maar het heeft er in de oefenwedstrijd tegen RKC veel meer van weg dat de Waalwijkers komend seizoen op het tweede niveau actief zijn. 

PEC Zwolle liet in de eerste helft niets heel van de ploeg uit Noord-Brabant. Eliano Reijnders maakte er na amper een minuut voetballen al 1-0 van en twee minuten later stond het 2-0 via Thomas van den Belt. De ploeg van Dick Schreuder ging vervolgens vrolijk verder met scoren. Dankzij doelputen van Chardi Landu (driemaal) en Van den Belt zochten de Zwollenaren de kleedkamer op met een 6-0 voorsprong. De reacties onder de rusttweet zijn veelzeggend:

Zevensprong

Hoewel PEC Zwolle in de tweede helft met veel andere namen aantreedt, is het niet van plan rustig aan te gaan doen. Het staat inmiddels 7-0. Dean Guezen schoot zeven minuten na het begin van het tweede bedrijf de zevende Zwolse treffer tegen de touwen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen