Kharchouch neemt afscheid van Sparta, maar verlaat Rotterdam niet

12 juli 2022, 12:19

Reda Kharchouch ruilt de ene Rotterdamse club in voor de andere. De 26-jarige neemt afscheid van Sparta en zet zijn carrière voort bij Excelsior.

Kharchouch heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan Excelsior. De laatste twee jaar stond hij op de loonlijst bij Sparta, al werd hij vorig seizoen wel uitgeleend aan FC Emmen. Met die club werd hij kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Met zeven doelpunten leverde Kharchouch een wezenlijke bijdrage aan de titel.

Nu wil Kharchouch zich weer op Eredivisie-niveau bewijzen. "Ik word vaak vergeleken met topspitsen uit de Keuken Kampioen Divisie, maar ik wil graag laten zien dat ik het ook in de Eredivisie kan. Alleen heb ik die kans nog niet echt gekregen", aldus de spits. "Excelsior meldde zich als eerste en wil mij die kans graag bieden. Daar sprak voor mij zo veel vertrouwen uit, dat de keuze voor Excelsior snel was gemaakt. Daarbij spreekt de manier waarop Excelsior voetbalt mij aan en kijk ik ernaar uit om samen te werken met een oud-spits als hoofdtrainer. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt."

Bij Sparta kwam de aanvaller in zijn eerste seizoen vooral als invaller aan de bak. "In de media werd vaak gezegd: als Reda erin komt, dan ontstaat er wat. Toen ik het jaar daarvoor met Telstar in de beker tegen Ajax speelde, werd ik benoemd tot man of the match. En Ajax speelde echt met hun basis. Dat soort dingen zorgen ervoor dat ik mezelf echt wil meten op het hoogste niveau. Ik heb het gevoel dat ik de kwaliteiten heb om het te laten lukken en daarom ben ik blij dat Excelsior mij deze kans geeft."

Targetman

Met Kharchouch heeft Excelsior de gewenste targetman binnen. "Wij geloven met onze manier van spelen en zijn karakter dat hij ons beter kan laten voetballen. Hij heeft als spits bewezen op Keuken Kampioen Divisie-niveau goals te kunnen maken. FC Emmen liet hij afgelopen seizoen een goede indruk achter en eerder maakte hij voor Telstar twintig goals in een seizoen. Hij heeft een enorme drive om dit ook in de Eredivisie te laten zien en wij bieden hem graag die kans. Wij zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen", reageert technisch manager Niels van Duinen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen