Van den Boomen geschorst vanwege dopingovertreding

12 juli 2022, 08:26

Branco van den Boomen is later dan de bedoeling aangehaakt bij de voorbereiding van Toulouse op het nieuwe seizoen. De 26-jarige middenvelder was volgens L'Équipe een tijdje niet welkom bij de Franse club omdat hij een dopingschorsing uitzat.

Het Franse antidopingagentschap (AFLD) legde Van den Boomen op 10 juni een schorsing van een maand op voor het overtreden van de dopingregels. De middenvelder werd schuldig bevonden aan het innemen van verboden middelen (prednison, prednisolon en terbutaline), medicijnen die normaal gesproken worden voorgeschreven om ontstekingen van de luchtwegen te bestrijden.

De positieve test dateert van de zomer van de zomer van 2020, kort nadat de Nederlandse middenvelder neerstreek in Toulouse. Volgens de Franse club was het medisch voorschrift gerechtvaardigd, maar is er ook een administratieve fout gemaakt. Zo zou de aanvraag voor het gebruik van het medicijn te laat zijn ingediend. Van den Boomen lijdt volgens de Franse berichtgeving aan een specifieke vorm van luchtwegaandoening.

Van den Boomen werd door antidopingagentschap een 'milde straf' opgelegd. 'Hoewel deze atleet verantwoordelijk blijft voor de stoffen die in zijn lichaam aanwezig zijn, heeft hij zijn afwezigheid van schuld of ernstige nalatigheid aangetoond', zo klinkt de uitleg van het antidopingbureau. Van den Boomen heeft inmiddels de training bij Toulouse hervat.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen