Engeland van Wiegman is los: Noorwegen wordt kansloos gelaten

11 juli 2022, 21:48

De Engelse nationale vrouwenploeg behoort tot de topfavorieten voor de eindzege van het EK. Niet alleen omdat het toernooi in Engeland wordt gehouden, maar ook omdat de ploeg van Sarina Wiegman heel goed voetbal op de mat legt. Ook in de tweede groepswedstrijd tegen Noorwegen. 

Engeland opende vijf dagen geleden het EK met een krappe 1-0 overwinning op Oostenrijk. Datzelfde Oostenrijk hielp Wiegman en haar spelers maandagavond een handje. Noord-Ierland werd met 1-0 verslagen, waardoor Engeland voorafgaand de ontmoeting met Noorwegen wist dat het aan een overwinning genoeg zou hebben voor een plekje in de kwartfinale. Die kan het thuisland na een wervelende eerste helft tegen Noorwegen niet meer ontgaan. 

De Engelsen tapten duidelijk uit een ander vaatje dan in het eerste groepsduel met Oostenrijk. Waar er tegen de Oostenrijkse vrouwen 'slechts' één keer werd gescoord, kreeg Noorwegen er in de eerste 45 minuten liefst zes om de oren. Frankrijk maakte er zondagavond vijf in één helft tegen Frankrijk, maar Engeland deed er dus nog een schepje bovenop. Ellen White en Beth Mead waren de grote uitblinkers in de eerste helft. Zowel White als Mead wist tweemaal te scoren. 

Het arme Noorwegen, dat in de eerste ronde nog met 4-1 te sterk was voor Noord-Ierland, kwam er totaal niet aan te pas. De Noren zullen ongetwijfeld hopen dat de scheidsrechter van dienst in de rust de kleedkamer binnenkomt met de mededeling dat er niet verder wordt gevoetbald. Want als Engeland de lijn uit de eerste helft doortrekt na de pauze, worden er ongetwijfeld dubbele cijfers genoteerd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen