'Wijndal doorstaat medische keuring en is vanaf dinsdag Ajacied'

11 juli 2022, 21:11

Owen Wijndal mag zich bijna officieel Ajacied noemen. De vleugelverdediger, die de overstap maakt van AZ, heeft zijn medische keuring met succes doorstaan en zet dinsdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. Dat meldt De Telegraaf althans.  

AZ en Ajax bereikten elf dagen geleden al een mondeling akkoord over de transfer van Wijndal. De nummer één van Nederland gaf bij AZ aan de gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro te gaan betalen. Toch heeft het nog even geduurd voordat de clubs uit Noord-Holland een definitief akkoord bereikten. Dat had er alles mee te maken dat AZ en Ajax het nog niet eens waren over de termijnen waarin het bedrag wordt overgemaakt. Nu de clubs ook daarvoor de handen hebben geschud, is de transfer van Wijndal eindelijk écht aanstaande. 

De vleugelverdediger staat al lange tijd op het verlanglijstje van Ajax. De Amsterdammers nemen deze zomer zo goed als zeker afscheid van Nicolas Tagliafico, terwijl ook Lisandro Martínez de deur van de Johan Cruijff ArenA mogelijk achter zich dichttrekt. Daardoor komt er niet alleen plekje vrij in het centrum, maar ook op de linkerflank, aangezien Daley Blind naar alle waarschijnlijkheid het centrale duo gaat vormen met Jurriën Timber. Voor Wijndal lonkt dus een basisplaats in Amsterdam. Hij bereikte vorige week al overeenstemming met Ajax over een contract tot de zomer van 2027. 

Wijndal stond ook in de belangstelling van Sevilla, maar kiest dus voor een binnenlandse transfer. Hij zet dinsdag zijn krabbel op papier, waarna hij zich officieel Ajacied mag noemen. Grote kans dat hij vrijdag zijn officieuze debuut maakt voor de Amsterdammers, die het dan opnemen tegen KAS Eupen. Ook Steven Bergwijn, de eerste zomeraanwinst, maakt dan naar alle waarschijnlijkheid zijn eerste opwachting in dienst van zijn nieuwe werkgever. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen