FC Twente slaat belangrijke slag en houdt Brenet in Enschede

11 juli 2022, 20:45

Niet het buitenland of een binnenlandse toptransfer naar Feyenoord, maar een langer verblijf bij FC Twente: Joshua Brenet heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

Brenet streek begin dit kalenderjaar neer in Enschede en beleefde een uiterst gelukkig en succesvol half jaartje. De vleugelverdediger kwam dertien keer in actie en maakte twee doelpunten. FC Twente eindigde uiteindelijk op een knappe vierde plek, waardoor het binnenkort aantreedt in de voorrondes van de Conference League. "Afgelopen jaar heb ik met veel plezier en blijdschap bij FC Twente gespeeld en mezelf als voetballer weer kunnen laten zien'', vertelt Brenet op de clubsite.

De oud-speler van onder meer PSV, Hoffenheim en Vitesse tekende in januari een contract tot het einde van afgelopen seizoen, waardoor hij de afgelopen tijd officieel zonder club zat. Maar Brenet traint vanaf het begin van de voorbereiding al mee bij FC Twente en maakte ook minuten in de oefenwedstrijden. De Tukkers moesten desondanks even wachten op de handtekening van de voetballer. "We hebben even geduld moeten hebben, maar zijn heel blij dat Joshua weer voor een nieuwe periode bij FC Twente heeft gekozen'', aldus technisch directeur Jan Streuer.

Brenet werd in een eerder stadium in verband gebracht met een overstap naar Feyenoord, terwijl ook PSV naar hem had geïnformeerd. "Net als Michel Vlap en Michal Sadilek kiest ook Joshua voor het sportieve perspectief bij FC Twente'', klinkt Streuer gelukkig. "Joshua is een speler met heel specifieke kwaliteiten en het afgelopen jaar heeft hij bij FC Twente laten zien tot een van de beste rechtervleugelverdedigers van Nederland te behoren.''

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen