'Afspraken uit verleden zitten Brobbey-transfer voorlopig dwars'

11 juli 2022, 20:30

Ajax kondigde vorige week eindelijk de komst van Steven Bergwijn aan en staat op het punt zich te versterken met Owen Wijndal. Daarmee zijn de Amsterdammers echter nog niet klaar op de transfermarkt. Zo hopen ze er nog altijd uit te komen met RB Leipzig over een terugkeer van Brian Brobbey. Maar een deal met de Duitsers is door afspraken uit het verleden nog heel ver weg.

Ajax baarde vorig jaar december opzien door Brobbey terug te halen naar Amsterdam. De spits had de nummer één van Nederland een paar maanden eerder immers nog transfervrij verlaten voor een avontuur in Duitsland. Daar kwam hij er echter niet aan te pas. Brobbey beleefde een succesvolle rentree in Amsterdam en hoopt deze zomer definitief terug te keren bij 'zijn' club. Maar afspraken die zijn gemaakt bij zijn transfervrije overstap naar RB Leipzig zorgen ervoor dat een definitieve hereniging nog wel even op zich laat wachten.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad althans. Volgens de krant heeft Mino Raiola, destijds de zaakwaarnemer van Brobbey, bij die overstap 'het recht op een aanzienlijk percentage van een doorverkoop bedongen'. Dat vormt een groot obstakel voor Ajax, dat in dat geval een speler uit de eigen jeugdopleiding terug moet halen door eerst een flink bedrag over te nemen naar zijn zaakwaarnemerskantoor. Het overlijden van Raiola eerder dit jaar heeft daar geen verandering in gebracht. De contractrechten liggen namelijk nog altijd bij zijn kantoor.

Manchester United

Brobbey wil niets liever dan terugkeren naar Ajax, maar werd vorige week prompt in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Erik ten Hag, die in Amsterdam al succesvol samenwerkte met de jonge spits, zou naar verluidt al met hem hebben gesproken over een overstap. Maar Brobbey zijn voorkeur gaat voorlopig uit naar Ajax. Manchester United lijkt alleen een serieuze optie te worden als de onderhandelingen tussen Ajax en RB Leipzig te veel tijd in beslag nemen. 

Lees ook: Brobbey spreekt zich uit over interesse Ajax en Man United

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Brobbey nu breekt met dat kantoor?

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax had gewoon (Dallinga VAN EXELSIOR ) voor 2 miljoen moeten halen . was prima spits geweest voor Ajax en jong Ajax. Dallinga doet me denken aan van basten in zijn jongen jaren bij Ajax. Nederlandse top clubs krijgen hier nog spijt van dat ze hem niet hebben gehaald.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen