PSV denkt aan bekende van Brands voor defensieve vacature

11 juli 2022, 14:15

PSV heeft in de zoektocht naar een linksbenige centrale verdediger zijn oog laten vallen op Jarrad Branthwaite. De twintigjarige verdediger van Everton is volgens het Eindhovens Dagblad een van de opties voor de defensieve vacature. Bij zijn huidige club komt Branthwaite niet voor in de plannen voor volgend seizoen, waardoor hij - vermoedelijk op huurbasis - mag vertrekken.

Het Eindhovens Dagblad noemt een huurdeal niet onlogisch nu André Ramalho en Olivier Boscagli nog niet fit zijn. Ramalho lijkt over enkele weken zijn rentree te kunnen maken, terwijl Boscagli waarschijnlijk pas in 2023 weer in actie kan komen. Een extra smaak in het centrum van de verdediging is voor Ruud van Nistelrooij zodoende geen overbodige luxe. Eerder werd PSV in verband gebracht met Marlon (Shakhtar Donetsk) en Agustín Rogel (Estudiantes).

Branthwaite is een bekende van Marcel Brands, die tussen 2018 en 2021 voor Everton werkte en deze zomer als algemeen directeur terugkeerde bij PSV. De jonge verdediger is door Frank Lampard buiten de 32-koppige selectie van Everton voor het trainingskamp in de Verenigde Staten, wat een bevestiging is dat hij (tijdelijk) mag vertrekken. Branthwaite ligt nog tot de zomer van 2025 vast op Goodison Park, waarbij Everton de optie heeft om het contract met een jaar te verlengen.

Branthwaite genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Carlisle United en maakte in 2020 de overstap naar Everton. In het seizoen 2020/21 werd hij een aantal maanden verhuurd aan Blackburn Rovers. Vorig seizoen maakte hij deel uit van de selectie van Everton en speelde hij zes wedstrijden in de Premier League, waarvan vier als basisspeler. In december vorig jaar maakte de 1.95 meter lange verdediger tegen Chelsea (1-1) zijn tot nu toe enige doelpunt als profspeler.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen