'Ajax profiteert mee van transfer Kristensen naar Premier League'

11 juli 2022, 13:07   Bijgewerkt: 11 juli 2022, 14:20

Een meevaller voor Ajax. De Amsterdamse club profiteert mee van de overstap van Rasmus Kristensen naar Leeds United. Door een hoog doorverkooppercentage levert de oud-Ajacied de regerend landskampioen nog een leuk bedrag op.

Volgens De Telegraaf had Ajax bij de transfer van Kristensen naar Red Bull Salzburg een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. Dat zorgt ervoor dat de Amsterdammers nu een bedrag van 750.000 euro zullen ontvangen voor de Deense rechtsback.

Dat is een meevaller voor Ajax, aangezien de 25-jarige rechtsachter bij Ajax was geflopt. Na 27 wedstrijden dienst van Ajax verkaste de vleugelverdediger voor zo'n vijf miljoen euro naar Oostenrijk, waar hij zich bij Red Bull Salzburg goed heeft ontwikkeld. Zodoende kwam Leeds United, dat eerder Luis Sinisterra overnam van Feyenoord, bij hem uit.

Eerder deze transferperiode leverde de transfer van Botman naar Newcastle United de Amsterdamse club ook al geld op. Ajax kreeg voor Botman zo'n 3,9 miljoen euro, waardoor hij de meest lucratieve speler is die nooit één minuut heeft gespeeld in het eerste van Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen