Klap voor Leeuwinnen: Van Veenendaal mist rest van het EK

11 juli 2022, 11:15   Bijgewerkt: 11 juli 2022, 11:39

De Oranje Leeuwinnen hebben slecht nieuws uit de ziekenboeg gekregen. De schouderblessure die Sari van Veenendaal heeft opgelopen is dermate ernstig dat voor haar het EK erop zit.

Dat meldt de KNVB maandagmorgen via de officiële kanalen. Van Veenendaal liep de blessure zaterdag in de eerste helft van de groepswedstrijd tegen Zweden op (1-1). Uit nader onderzoek is gebleken dat zij de komende weken niet meer in actie kan komen, met tot gevolg dat zij de EK-selectie verlaat en terugkeert naar Nederland.

Voor de Leeuwinnen is de blessure van Van Veenendaal, de eerste keeper, een flinke klap. "Het is verschrikkelijk nieuws. Natuurlijk allereerst voor Sari, maar daarnaast ook voor ons hele team. Sari is veel meer dan een speler van onze selectie. Ze is onze aanvoerder en een hele belangrijke leider. We gaan haar enorm missen", aldus bondscoach Mark Parsons.

Van Veenendaal wordt in de selectie vervangen door Jacintha Weimar, doelvrouw van Feyenoord. De regeling van de UEFA schrijft voor dat keepers tijdens het toernooi bij een aantoonbare blessure vervangen mogen worden vervangen. Weimar zal zo snel mogelijk naar Engeland afreizen om bij de selectie aan te sluiten.

Nouwen

Ook Aniek Nouwen raakt geblesseerd tijdens de groepswedstrijd tegen Zweden. Zij ondervindt nog altijd enkelklachten en lijkt woensdag niet in actie te komen tegen Portugal. Zij blijft in tegenstelling tot Van Veenendaal wel bij de selectie.

Reacties

Richard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klap voor leeuwinnen? Ik heb ineens weer geloof in goede afloop

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor iedereen die hoopt op een goed EK voor NL is dit goed nieuws. Die meid van twente maakte wel een goede indruk met inschattingen en ruimtelijk inzicht.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die meid is ook niet echt getest . Bij de nos afgelopen vrijdag lieten ze haar "reddingen" zien . Maar waren gewoon ballen die je moet hebben of je nu een man of vrouw bent

Vlear
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die meid speelt toevallig wel bij de huidige kampioen van Nederland en heeft daar al wel bewezen dat ze geschikt is. Van Veenendaal was goed, maar het laatste jaar heeft ze best wel wat steken laten vallen. Ik snap trouwens ook niet waarom Fenna Kalma niet is geselecteerd. Met 33 doelpunten dit seizoen had ze toch zeker een plaats in de selectie verdiend

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waar ze speelt boeit toch niet ,en voor mij maakt het echt niet uit wie er keept Ik beoordeel wat ik zie ,en dat is/was niks bijzonders Trouwens vind ik over het algemeen het niveau van de meeste keepsters echt niet goed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen