Slot legt de lat hoger: "En dat geldt zeker voor Jahanbakhsh"

11 juli 2022, 09:22

Het seizoen van de waarheid breekt aan voor Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord. In zijn eerste jaar in Rotterdamse dienst liet de Iraanse aanvaller zelden zien wat hij in huis heeft. Jahanbakhsh is de eerste om toe te geven dat het veel beter kan en moet. Het doelpunt dat hij vorige week in de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg (1-2) maakte moet de opmaat naar meer zijn.

"Ik weet dat het vorig seizoen niet goed genoeg was", geeft Jahanbakhsh eerlijk toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik verwacht veel van mezelf. Ik heb hier ook goede wedstrijden gespeeld, maar overall was het niet wat ik van mezelf verwacht. Ik wil nu sowieso een beter seizoen hebben. Ik heb meer vertrouwen in mezelf gekregen nu ik in Saalfelden een week goed heb getraind."

Arne Slot is vooralsnog tevreden met de manier waarop Jahanbakhsh zich manifesteert in de voorbereiding. "Je hoopt dat alle spelers weer een stapje zullen zetten", zegt de trainer. "En dat geldt zeker voor Alireza. Dat had beter gekund afgelopen seizoen. Er is nu ruimte om het te laten zien, zeker nu de selectie nog niet compleet is liggen er kansen."

Jahanbakhsh ondervond vorig seizoen concurrentie van Luis Sinisterra en Reiss Nelson, maar zij spelen niet meer bij Feyenoord. Met Javairô Dilrosun krijgt de Iraanse aanvaller er binnenkort wel een concurrent bij. Jahanbakhsh kwam een jaar geleden over van Brighton & Hove Albion en was in zijn eerste seizoen voor de Rotterdammers goed voor vier doelpunten en drie assists in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alireza, was vorig jaar een van de weinige spelers, die de verwachtingen totaal niet kon waarmaken.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

matige techniek maar mischien met box to box werklust kan hij nog nuttig zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen