'Ajax frustreert Martínez en verhoogt vraagprijs voor Argentijn'

11 juli 2022, 08:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is niet van plan Lisandro Martínez gemakkelijk te laten gaan. De Amsterdammers ontvingen van Manchester United een bod van 45 miljoen vast en 5 miljoen euro extra aan bonussen, maar denken aan een hoger bedrag.

Dat schrijft De Telegraaf maandag, dat weet dat Martínez eist dat beleidsbepalers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar om tafel gaan met Manchester United. Voorlopig zal de Engelse topclub eerst moeten voldoen aan de vraagprijs van de Amsterdammers. Eerst leek die rond de vijftig miljoen te liggen, maar Ajax denkt aan een bedrag van zestig miljoen euro.

Met eventuele bonussen zou die transfersom nog verder moeten oplopen, waardoor Ajax hoog in de boom zit. Dat is ook logisch te noemen, aangezien de Argentijns international in Johan Cruijff ArenA nog een doorlopend contract heeft. Daarnaast wil Ajax de selectie na het vertrek van Sébastien Haller, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui zoveel mogelijk intact houden. 

De Telegraaf waarschuwt echter wel voor de mogelijke gevolgen door de houding van de regerend landskampioen in de onderhandelingen met Manchester United. 'Als in Zuid-Amerika het beeld ontstaat dat de Johan Cruijff ArenA niet meer het ideale opstapje naar de Europese top is, dan zullen invloedrijke zaakwaarnemers met grote talenten aan de Ajax-deur voorbijgaan', klinkt het.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen