Ajax telt miljoenen neer en maakt van Wijndal volgende aanwinst

10 juli 2022, 23:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft de tweede zomeraanwinst zo goed als binnen. Volgens De Telegraaf zijn de Amsterdammers erin geslaagd overeenstemming te bereiken met AZ over de transfer van Owen Wijndal. De linksback maakt voor tien miljoen euro de overstap naar de Johan Cruijff ArenA. De bedoeling is dat Wijndal maandag medisch wordt gekeurd. Blijkt dat te kort dag te zijn, dan op dinsdag of woensdag.

Nu Ajax en AZ het eens zijn geworden over de termijnen waarin de transfersom moet worden overgemaakt, kan Wijndal zich richten op zijn nieuwe club. Vorige week reisde hij nog met de selectie van de Alkmaarders mee naar Epe voor een trainingskamp. Ook vloog hij mee naar Griekenland voor een vriendschappelijke duel met Olympiakos (0-1 verlies). Wijndal kwam die wedstrijd overigens niet in actie.

Ajax en AZ waren al een tijdje akkoord over de transfer van Wijndal, maar het afronden van het papierwerk liet een tijdje op zich wachten. De Amsterdammers zijn er ook al uit met de linksback, die - als hij de medische keuring met succes doorstaat - deze week zijn handtekening gaat zetten onder een contract dat hem tot de zomer van 2027 in Amsterdam houdt.

Met Wijndal haalt Ajax zijn tweede transfertarget binnen. Eerder deze week rondden de Amsterdammers de komst af van Steven Bergwijn, die voor ruim 31 miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur. Brian Brobbey is de volgende speler die Ajax van zijn wensenlijstje hoopt af te vinken. RB Leipzig zou achttien miljoen euro vragen voor de spits, al doen ook geruchten de ronde over een vraagprijs van 25 miljoen euro.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen