Vitesse laat Salvadoraans international naar Spanje gaan

10 juli 2022, 16:16

Vitesse heeft afscheid genomen van Enrico Dueñas. De 21-jarige middenvelder zet zijn loopbaan voort op het tweede niveau van Spanje.

Vitesse maakt zondag via de officiële kanalen dat er een akkoord is bereikt met FC Cartagena over een transfer Dueñas. De twaalfvoudig international van El Salvador genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax en stapte in 2018 over naar Vitesse, waar hij ruim twee jaar later zijn eerste profcontract tekende.

Tot een doorbraak bij Vitesse kwam het niet voor Dueñas. De middenvelder speelde uiteindelijk slechts vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Arnhemse club: twee in de Eredivisie en twee in de KNVB Beker. Vorig seizoen werd hij voor een half jaar verhuurd aan FC Eindhoven, waar hij drie doelpunten in dertien competitiewedstrijden maakte.

Technisch directeur Benjamin Schmedes geeft tekst en uitleg bij het vertrek van Dueñas naar Spanje. "Natuurlijk speelt daarin mee dat er nog geen perspectief op speeltijd was bij Vitesse. Dat konden wij hem ook nog niet bieden. We wensen Enrico het beste voor de rest van zijn loopbaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen