'Uitverkoop bij PSG: Wijnaldum en tien anderen mogen vertrekken'

10 juli 2022, 13:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Paris Saint-Germain gaat deze zomer flink de bezem door de selectie. Liefst elf spelers van de club zijn als overbodig bestempeld en mogen tijdens deze transferwindow dan ook vertrekken. Niet geheel verrassend is Georginio Wijnaldum, die in zijn debuutjaar in Parijs amper aan spelen toekwam, een van die elf namen.

Met dat nieuws kwam Le Parisien, nadat een grote schoonmaak door de nieuwe trainer Christophe Galtier al werd aangekondigd. Uit de lijst namen wordt vooral het overschot aan middenvelders bij de Parijse club duidelijk. Naast Wijnaldum is er ook voor Idrissa Gueye, Julian Draxler, Leandro Paredes, Danilo Pereira, Ander Herrera en Dina Ebimbe geen plek meer. Layvin Kurzawa, Abdou Diallo, Thilo Kehrer en Mauro Icardi zijn de andere spelers die deze zomer mogen vertrekken.

Dat er zoveel middenvelders op de lijst staan, is gezien de inkomende transfers goed te verklaren. De 22-jarige middenvelder Vitinha werd al overgenomen van FC Porto, en de club hoopt binnenkort ook Renato Sanches te verwelkomen. Volgens L'Équipe is PSG daarnaast ook bezig met Khephren Thuram, zoon van het Franse voetbalicoon Lilian Thuram. De verdedigende middenvelder speelt nu nog bij OGC Nice, waarmee hij dus een goede bekende is van de nieuwe trainer Galtier, die van dezelfde club is overgekomen. 

PSV

Dat er voor Wijnaldum geen perspectief is, is geen verrassing. Er gaan dan ook al langer geruchten over een vertrek, bijvoorbeeld naar PSV. Daarover zei technisch manager John de Jong deze week nog dat hij een terugkeer van Wijnaldum erg ziet zitten, maar dat het op dit moment niet realistisch is. 

Lees ook: PSV droomt van Wijnaldum

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen