Dubbel gevoel bij verrassende Oranje-uitblinker: "Worst case scenario"

10 juli 2022, 13:12

De 22-jarige Daphne van Domselaar kwam naar Engeland om voor het eerst een EK mee te maken met Oranje. Dat ze echter ook voor 21.000 toeschouwers haar toernooidebuut zou maken - en dat in de eerste wedstrijd al - had ze echter beslist niet verwacht. De doelvrouw van FC Twente kwam in actie na de blessure van Sari van Veenendaal, en deed dat behoorlijk goed.

Toch stond ze na afloop met een dubbel gevoel De Telegraaf te woord. "Mijn invalbeurt ging ten koste van iemand die veel pijn heeft. Het is natuurlijk een worst case scenario. Ik hoop dat het meevalt", aldus Van Domselaar, die tijdens de aftocht van Van Veenendaal nog wel een laatste advies meekreeg. "Sari zei dat ik mijn ding moest doen, dat ik het kon. Na afloop heb ik haar ook nog even kort gesproken. Ze vond dat ik het goed gedaan had en was trots op me." 

Pas toen Van Domselaar in de rust richting de kleedkamer liep, daalde het besef in dat ze een EK-wedstrijd aan het keepen was. "Ik dacht: is dit echt gebeurd? Ik ben wel best nuchter, gelukkig kwam dat naar boven. Het ging allemaal zo snel toen ik het veld in moest. Ik deed mijn handschoenen aan, mijn scheenbeschermers om, kreeg wat instructies en toen ging ik gewoon. Dat is ook dat nuchtere, denk ik. Gelukkig kon ik dicht bij mezelf blijven. Ik werd ook op mijn gemak gesteld door de meiden. Dat deed me goed."

Blessure Van Veenendaal

De kans bestaat dat Van Domselaar dit EK nog vaker in actie gaat komen. Direct na afloop van de wedstrijd was er nog weinig bekend over de ernst van de blessure van Van Veenendaal. Ze werd in het ziekenhuis onderzocht en verwachtte vandaag (zondag) meer duidelijkheid te krijgen. Woensdag staat voor Oranje de tweede EK-wedstrijd op het programma, met Portugal als tegenstander. 

Lees ook: Oranje overleeft zware eerste horde: "Er gaat nu iets extra's leven"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen