Arne Slot neemt eerste zorgen over blessure Mats Wieffer weg

9 juli 2022, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot maakt zich geen grote zorgen over de blessure die Mats Wieffer zaterdag tijdens de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Red Bull Salzburg heeft opgelopen. De van Excelsior overgekomen middenvelder ging een kwartier voor tijd door zijn enkel en moest per brancard van het veld worden gedragen.

Gevreesd werd dat Wieffer de komende tijd niet in actie zou kunnen komen voor Feyenoord, maar de schade valt mee. "Veel vervelender was de blessure van die jongen (Samson Tijani, red.) van Salzburg", relativeert Slot in gesprek met RTV Rijnmond de blessure van Wieffer. "Mats ging door zijn enkel, dat is vervelend. Hij gaat wel een aantal trainingen missen, maar dat staat niet in verhouding met die jongen van Salzburg."

Feyenoord won het oefenduel met Salzburg met 1-2. Daarmee revancheerden de Rotterdammers zich voor de 0-7 nederlaag van vorige week tegen FC Kopenhagen. "We hebben goed kunnen trainen en zijn ook verder gegaan met de speelwijze, waar we een lichte aanpassing in hebben gemaakt. Als dat dan tot uitkomst heeft dat je tegen een sterke tegenstander zo goed onder de druk uit kunt spelen is dat heel veel prettiger dan een week geleden", aldus Slot.

Experimenteren

Slot probeerde een aantal dingen uit tegen Salzburg. Zo speelde Lutsharel Geertruida als middenvelder en kreeg Fredrik Aursnes een aanvallendere rol. "Als Lutsharel rechtsback staat wordt hij al een extra middenvelder, dan is het geen gekke gedachte dat hij verdedigende middenvelder kan spelen. Fredrik kan dat ook, maar heeft ook het vermogen verder naar voren te gaan. Goed moment om dat ook eens te bekijken dus."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen