Feyenoord-aanwinst Danilo: "Ik heb een betere klik met Slot"

9 juli 2022, 11:20

Danilo zorgde nog voordat de transfermarkt officieel haar deuren had geopend voor een opvallende move. De Braziliaan verruilde Ajax transfervrij voor Feyenoord. Hoewel hij nog niet zo lang onder contract staat bij de Rotterdammers, heeft hij nu al betere klik met Arne Slot dan hij had met Erik ten Hag.

Dat vertelde Danilo voor de camera van ESPN althans. "Ik denk dat ze van elkaar verschillen. Elke trainer heeft zijn eigen manier van coachen. Maar ik heb denk ik een betere klik met Slot'', aldus de Braziliaan. "Het is een ander soort trainer. Ik kon het ook goed vinden met Ron Jans (zijn trainer bij FC Twente, red.). Slot heb ik nu veel beter leren kennen. We zitten zo nu en dan samen om te kijken wat ik kan verbeteren, waar ik beter kan worden en met welke acties. Ik wil elke dag een betere speler worden. Dus daarin zit het verschil.''

Danilo kwam in het afgelopen seizoen slechts zeventien keer in actie voor Ajax. Hij scoorde wel acht keer, waarvan hij zes doelpunten maakte in het KNVB Bekertoernooi. Danilo was tegen de amateurs van Excelsior Maassluis zelfs vier keer trefzeker. Na afloop was Ten Hag nog lyrisch over de spits. "Het is een speler die in de box dodelijk kan zijn. Hij is heel doelgericht en heeft niet heel veel kansen nodig om tot scoren te komen'', zei de toenmalig Ajax-trainer destijds bij ESPN. Maar echt serieus aan de bak kwam Danilo niet in Amsterdam, mede door de concurrentie van Sébastien Haller en Brian Brobbey.

Dessers

Door het vertrek van Cyriel Dessers en Bryan Linssen is Danilo momenteel de enige spits bij Feyenoord. Slot heeft weliswaar ook nog de beschikking over Robert Bozenik, maar de Slowaak staat op de nominatie om te vertrekken uit De Kuip. Feyenoord hoopt zich nog te versterken met een centrumspits. In die zoektocht valt toch weer de naam van Dessers. De Belg kwam er met Feyenoord niet uit over een langer verblijf, maar een rentree in De Kuip valt desondanks niet helemaal uit te sluiten. 

Lees ook: Feyenoord opent deur naar Dessers: "Ik heb wel contact met hem"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen