PSV moet nog flink aan de bak: "Hen behouden heeft nu topprioriteit''

9 juli 2022, 09:25

Van Walter Benítez tot Luuk de Jong en van Xavi Simons tot Guus Til. PSV roerde zich deze zomer al flink op de transfermarkt. De Eindhovenaren zijn echter nog niet tevreden en hopen zich de komende weken nóg verder te versterken. In de tussentijd moet de clubleiding Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré uit handen van de buitenlandse (top)clubs zien te houden.

Gakpo heeft, ondanks het feit dat hij een tijdje buitenspel stond met een enkelblessure, een uitstekend seizoen achter de rug. In 46 officiële wedstrijden was hij goed voor 21 doelpunten en 15 assists. Dat zijn natuurlijk geweldige cijfers, die in het buitenland niet onopgemerkt zijn gebleven. Gakpo werd begin dit jaar al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Arsenal, terwijl zijn management ook al gesprekken voerde met Bayern München, Liverpool en Manchester City.

Ook voor Sangaré is er belangstelling uit Engeland. De Ivoriaanse middenvelder kon in januari al de overstap maken naar Newcastle United, maar toen wilde PSV hem niet laten gaan. Deze zomer is hij voor een gelimiteerde transfersom van 37,5 miljoen euro op te halen in Eindhoven. Voor Gakpo zullen geïnteresseerde clubs dieper in de buidel moeten tasten. PSV ziet zowel Gakpo als Sangaré liever 'gewoon' nog een jaartje in Nederland blijven. "Hen behouden, heeft nu topprioriteit. Hoe moeilijk dit wordt, kan ik op dit moment niet aangeven'', vertelt technisch directeur John de Jong in gesprek met Voetbal International.

"Wij willen dat ze blijven en zij weten ook dat er begin augustus een heel belangrijke periode voor PSV aanbreekt met het oog op Champions League-kwalificatie'', vervolgt De Jong. "Zij weten wat wij willen. Mocht Gakpo bijvoorbeeld toch vertrekken, dan wordt het een hele grote uitdaging spelers van hetzelfde niveau of beter terug te halen die er ook nog direct staan.'' Gakpo liet zich eerder deze week nog voor de camera van ESPN uit over alle transferperikelen. Zo bevestigde hij dat ook Leeds United voor hem in de markt is.

Lees ook: Cody Gakpo reageert op transfergeruchten: "Er speelt genoeg"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen